Mancini forteller hvorfor han tok til tårene

Italias landslagssjef Roberto Mancini klarte ikke å holde tårene tilbake etter Italias seier mot England i EM-finalen.

Italia er Europamester i fotball for første gang siden 1968 etter å ha slått England i straffesparkkonkurranse i finalen på Wembley.

I jubelscenene etter finaletriumfen fanget kameraene opp en gråtkvalt Roberto Mancini.

– Jeg begynte å gråte fordi følelsene tok overhånd etter å ha oppnådd noe helt utrolig. Jeg ble emosjonell etter å ha sett spillerne mine feire med fansen på tribunen, forteller Mancini, ifølge Sky Sports News.

Italias hovedtrener kan ikke få rost sine spillerne nok.

– Spillerne mine var bare helt utrolige. Jeg mangler ord. De er en helt vidunderlig gruppe. Dette var en svært tøff kamp, og vi måtte jobbe enda hardere etter at England tok ledelsen. Vi overtok mer og mer og dominerte kampen, mener han.

BACK TO ROME: Roberto Mancini og Italia landet i Roma mandag formiddag.
BACK TO ROME: Roberto Mancini og Italia landet i Roma mandag formiddag. Foto: -

– Henrykt på vegne av det italienske folket

For tre år siden mislyktes Italia med å komme seg til VM-sluttspillet i Russland. Få hadde trodd at «Azzuri» skulle slå så knallhardt tilbake og vinne EM.

– Vi er henrykt på vegne av folket i Italia, for dette er noe som virkelig er fortjent etter en tøff periode. Det gir oss alle stor glede. Å vinne EM-troféet for første gang siden 1968 er rett og slett helt utrolig, fastslår Italias suksessjef.

Og legger til:

– Alle vet hvor hardt arbeid vi har lagt ned de siste tre årene. Og spesielt de siste 50 dagene har vi jobbet knallhardt. Faktisk så ble den enorme lagmoralen først skapt de siste 50 dagene. Det la grunnlaget for vår triumf.

– Synes synd på England

Mancini innrømmer likevel at føler med England, som ikke har vært i en mesterskapsfinale siden 1966 og dermed forlenget ventetiden på et etterlengtet trofé.

– I straffesparkkonkurranser må du ha litt flaks. Jeg synes synd på England, fordi laget hadde en fantastisk turnering. England-laget har vokst og jeg tror de vil forbedre seg ytterligere i årene som kommer. Men akkurat nå er vi bare lykkelige italienere. Jeg mangler ord akkurat nå for å beskrive spillerne mine, konkluderte han.

Italias kaptein og forsvarskjempe Giorgio Chiellini beskriver Wembley-kvelden som magisk.

– Vi fikk den verst tenkelige starten, og hjemmefansen ga England energi. Men vi forholdt oss rolige og begynte å spille, kontrollerte kampen og vant. Det er en drøm som går i oppfyllelse. Det er magisk. Vi er så glade, sier han til ITV.

Forsvarskollega Leonardo Bonucci tror hemmeligheten bak seieren er den gode lagmoralen.

– Det er utrolig at vi aldri ble lei av å tilbringe tid med hverandre. Normalt blir folk litt trøtte av hverandre, men vi hadde hele tiden viljen til å holde sammen og fortsette sammen. Det er helt utrolig, oppsummerer Bonucci.

Relatert