EM-heltene har landet i Roma: – Dette er for dere

Det italienske landslaget hylles etter EM-bragden da hundrevis av supportere møtte opp for å ta imot sine helter i Roma.

Etter triumfen på Wembley har de italienske spillerne omsider landet i «den evige stad», hvor de ble møtt med hyllest etter å ha vunnet sitt andre EM-trofé noensinne.

Etter finalen dediserte en tydelig rørt Italia-kaptein Giorgio Chiellini seieren til folket og de som har stått i fronten under pandemien.

– Smerten til de som har lidd, utmattelsen til dem som ble brakt på kne av pandemien. Ansiktene til kvinner, menn, gamle mennesker, unge mennesker, barn og de som reddet livene våre: Legene. Dere dyttet oss videre, dere hjalp oss, dere sang med oss. Resultatet er bare en del av spillet, men dette resultatet, denne seieren, disse gledestårene er viet til dere. Vi skrev historie! Forza Azzurri, skrev Chiellini på Twitter etter kampen.

På sosiale medier har også flere av spillerne delt bilder av seiersfesten.

Finalehelten Gianluigi Donnarumma, som av Uefa ble kåret til EMs beste spiller, la ut følgende bilde på Instagram med teksten:

– Hjemme hos oss.

Midtstopper Leonardo Bonucci, som scorte utligningsmålet som sørget for ekstraomganger delte en lengre video med sine følgere med teksten:

– Italienske brødre. Europeiske mestre.

– Ikke bekymre deg, sov godt. Vi beskytter det, fulgte midtstopperen opp med et bilde av seg og stoppperkollega Giorgio Chiellini.

Gianluca Vialli, som er en del av støtteapparatet til landslaget og en av hovedtrener Roberto Mancinis beste venner, lot seg også rive med.

– La meg kysse deg min kjærlighet, skriver han på Instagram til bildet av han og pokalen.

Midtstopper-bauta og kaptein, Giorgio Chiellini, gav også en anerkjennende hilsen til tidligere VM-helt og Italia-kaptein Fabio Cannavaro.

– Etter tradisjonen til en stor mester, skriver Chiellini på Twitter, før Cannavaro følger opp:

– Kaptein, takk til deg. I dag er det bedre å være italiensk... ..Jeg anbefaler at du dekker til barnet, skriver han.

Manuel Locatelli slet med å finne ord for å beskrive det hele.

– Jeg aner ikke hva jeg skal skrive, skriver en målløs Locatelli med trofeet i hendene.

Heller ikke det italienske fotballforbundet klarte å dy seg da de sendte dette lille stikket til sin engelske rivaler med referanse til de siste dagers «snakkis».

Relatert