HOVEDTRENER: Eirik Kjønø rykker opp fra rollen som assistent.
HOVEDTRENER: Eirik Kjønø rykker opp fra rollen som assistent. Foto: TV 2.

Kjønø er ny Stabæk-trener

Eirik Kjønø (30) er presentert som ny Stabæk-trener. – En ekstremt spennende trener, sier TV 2s ekspert.

Stabæk innkalte til pressekonferanse fredag ettermiddag, der de presenterte klubbens nye hovedtrener.

Som TV 2 meldte tidligere fredag, er det Eirik Kjønø som erstatter Janne Jönsson. Han har skrevet under en avtale som i første omgang strekker seg ut 2023-sesongen.

– Jeg er veldig takknemlig for muligheten og at Stabæk vil satse på meg nå, sier Kjønø, og erkjenner at det blir en tøff utfordring.

– Vi ligger nest sist og må ta mye poeng. Det er en veldig viktig oppgave, for ingen her har lyst til å rykke ned, fortsetter han.

Yngst i Eliteserien

Kjønø er bare 30 år. Han blir med klar margin yngst blant hovedtrenerne i Eliteserien. Han viser til at han har «vært ung trener ganske lenge», blant annet med erfaring som hovedtrener i Grorud.

– Personlig tenker jeg veldig lite over det. Jeg har gått «all-in» på treneryrket i ni år og har jobbet beinhardt for dette. Jeg har vært hovedtrener en stund og føler meg veldig trygg på min egen kompetanse, slår han fast.

– Men jeg skjønner veldig godt at folk stiller spørsmål ved det, og at det blir sånn «usikkert, hvordan blir dette?». Men det er en ny trend i Europa, også. Jeg tror det kommer flere og flere unge trenere, fortsetter Kjønø.

TV 2s fotballekspert mener at ansettelsen var helt som ventet.

– Eirik Kjønø ble hentet som en mann for framtida. Det var nok ikke planen at det skulle skje så kjapt, men dette er en løsning jeg har troa på. Det blir i alle fall godt mottatt av spillergruppen, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

– Vet hva jeg vil

Kjønø ønsker seg et lag som er aggressivt og vil kjempe for hvert poeng, samtidig som de spiller med hurtig balltempo. På spørsmål om hva som kjennetegner ham som leder, forklarer 30-åringen at han er en type som stiller tøffe krav.

– Jeg vet hva jeg vil, og har en ganske tydelig spillestil og idé. Jeg bruker mye fotballfag. Det blir mange videomøter, møter før og etter trening, og jeg er tydelig på hvilke prinsipper jeg ønsker å få inn i spillestilen. Det jeg ønsker på sikt er at supporterne kan komme her og kjenne igjen fotballen, sier klubbens nye hovedtrener.

Stabæks spillergruppe skal fredag formiddag ha blitt informert om at den unge treneren, som i fjor gjorde suksess med Grorud, skulle ta over som hovedtrener.

– Jeg ønsker ikke å si noe om dette nå. Vi får heller snakkes seinere, sa Eirik Kjønø til TV 2 fredag formiddag.

– Men da snakkes vi klokken 14.00 da?

– Ha-ha, godt forsøk, svarte Kjønø.

Hyllet som stort talent

Da Kjønø ble presentert som Stabæk-assistent i vinter, som 29-åring, skrev klubbens hjemmeside blant annet at «han er regnet for å være et av de største trenertalentene i landet og har sågar vunnet prisen som årets unge trener flere ganger».

– Det er en ung trener som har gjort det veldig bra i Grorud. Det er en klubb som har vært litt som Stabæk når det gjelder filosofi og bruk av unge spillere. Jeg er også trygg på at han vil gli inn og utfylle resten av støtteapparatet på en god måte, uttalte sportssjef Torgeir Bjarmann.

TV 2s fotballekspert Mathisen er enig.

– Det er snakk om en ekstremt spennende trener. Jeg synes dette er et spennende valg av Stabæk. Det blir tøft, men jeg tror det er et godt valg, sier han.

Stabæk har hatt en tøff start på årets sesong. Det gjorde at klubben i forrige uke ble enige med Janne Jönsson om å skille lag.

Status etter 10 spilte kamper, er en seier, tre uavgjorte kamper og seks tap. Det gjør at Stabæk ligger nest sist på tabellen - med Brann ett poeng bak seg.