– Noe av det beste jeg har sett av en England-spiller

Raheem Sterling (26) roses opp i skyene av engelsk legende.

England-Danmark 2-1 (1-1 etter ordinær tid).

Det er mange øyne rettet mot England-spissen Raheem Sterling etter gårsdagens semifinalseier over Danmark.

Den tidligere målmaskinen Gary Lineker sparer ikke på lovordene når han skal vurdere 26-åringens innsats under kampen.

På Twitter skriver han at det var noe av det beste han har sett fra en England-spiller noensinne.

«Det var flere fantastiske prestasjoner. Alle de fire forsvarsspillerne var eksepsjonelle, og når det gjelder Sterling, vel, det var noe av det beste jeg har sett fra en spiller i en England-trøye. Nydelig», fullroser han.

– Eventyrlig

Statistikktjenestene støtter Lineker. Ifølge Opta hadde Sterling ni vellykkede driblinger i kampen, noe ingen andre har gjort under årets EM.

Tidligere England-forsvarer Jamie Carragher sier til Sky Sports at Sterling er den ledende kandidaten til å bli kåret til mesterskapets beste spiller. Han kaller spissens innsats under semifinalen for eventyrlig.

– Jeg sa det etter gruppespillene, jeg mener at Raheem Sterling har vært Englands beste spiller med god margin.

Også i The Express diskuteres Sterlings prestasjoner. Tidligere Arsenal-spiller Ian Wright mener at Sterling var banens klart beste spiller.

– Han har angrepet dette mesterskapet, og i dag igjen var det han som utgjorde forskjellen, sier Wright ifølge The Express.

Vil ha Sterling-statue

ITV-kollega Roy Keane har en annen mann som kampens ener. Han trekker frem Kasper Schmeichel som banens beste, og begrunner det med danskens mange storslåtte redninger.

Daily Mail-reporteren Sami Mokbel trekker på sin side frem Harry Kane som Englands beste, men mener at også Sterling var essensiell for seieren.

Flere supportere slutter seg også til hyllesten av Sterling. 26-åringens spill kalles fortryllende og enestående, og flere tar til orde for at han burde få en statue utenfor Wembley.

Under et intervju med ITV etter kampen fortalte Sterling om hvordan han selv opplevde seieren.

– Det var tøft i dag, vi måtte grave dypt i oss selv. Dette er første gangen vi har startet med å ligge under i løpet av mesterskapet, og jeg synes vi taklet det bra, viste god lagånd og kjempet oss tilbake for å vinne kampen, sa han ifølge The Mirror.

– Klar straffe

En rekke eksperter har uttalt at straffesparket kantspilleren skaffet var av det svært billige slaget. Selv er han av en annen oppfatning.

På spørsmål fra ITV om det var en klar straffe, svarte han:

– Ja, jeg var inne i boksen, han stakk ut høyrefoten sin og var borti beina mine, så det er en helt klar straffe.

José Mourinho og Arséne Wenger er blant dem som har kritisert dommerteamet for å gi ham straffe.

– Det var aldri en straffe. Jeg forstår ikke avgjørelsen, sier Mouhrino ifølge Independent.

Relatert