Danmark hylles: – De vil alltid være mestere etter dette mesterskapet

Det ble ikke finale for Danmark, men laget løftes likevel frem som vinnere etter prestasjonene i EM.

England 2-1 Danmark (e.e.o.)

Se målene fra Wembley øverst!

Danmark har sjarmert en hel fotballverden med sitt spill i EM. Etter en forferdelig start med Christian Eriksens hjertestans i Parken har de danske spillerne virkelig imponert med sin offensive fotball.

Mot England i EMs semifinale på Wembley sa det imidlertid stopp. Harry Kanes mål i ekstraomgangene sendte Kasper Hjulmands lag ut av mesterskapet og Three Lions til en historisk finale.

TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker, som var tilstede på Wembley, hyllet danskene etter kampslutt i sin kommentering.

– Danmark, den lille nasjonen med så store drømmer, sa han og la senere til:

– De danske drenger vil uansett alltid være «champions» etter dette Europamesterskapet. De har virkelig stått opp som en gjeng som har stått sammen og som har spilt glitrende fotball. De har gitt alt for landet sitt og for sin kompis, Christian Eriksen.

Kollega Kasper Wikestad roste også danskene på Twitter da Danmarks EM-eventyr var ved veis ende:

Højbjerg: – Vi viser hva Danmark står for

En av dem som virkelig har stått frem for danskene er midtbanekrigeren Pierre-Emilie Højbjerg. Tottenham-spilleren var naturlig nok en følelsesladd mann etter nederlaget.

– Det er selvfølgelig forferdelig. Jeg er litt tom for ord akkurat nå. Det er vanskelig å si noe som helst, men jeg er veldig stolt over denne gruppen. Det har vært en fornøyelse. Det hadde vært fantastisk å gå til finalen, men alt vi har gjort har vært en fornøyelse. Jeg er utrolig stolt over å få være med denne gjengen, sa Højbjerg etter semifinalen.

Han er spesielt stolt over lagmoralen laget har vist og mener man bør holde et øye med danskene også i tiden fremover, tross semifinalenedturen.

– Vi var med helt til slutten. Vi viser hva vi står for. Vi viser hva Danmark står for. Vi viser hva man kan forvente av oss i fremtiden, la han til.

Hareide hyller Hjulmand - Danmark takker fansen

Åge Hareide, som var mannen som tok Danmark til EM, gjestet TV 2s EM-sending etter semifinalen. Han er svært imponert over hva danskene har fått til, men synes det var leit det ikke ble finale for Hjulmands menn.

– Jeg synes synd på guttene. De har jobbet fantastisk etter en forferdelig start på det som skulle bli en kjempefest i Parken, så ble det nesten det komplett motsatte, sa han til TV 2 før han roste sin etterfølger:

GAMLESJEFEN: Åge Hareide ledet Danmark i VM i 2018. Her sammen med Simon Kjær og Christian Eriksen i 2016.
GAMLESJEFEN: Åge Hareide ledet Danmark i VM i 2018. Her sammen med Simon Kjær og Christian Eriksen i 2016. Foto: Îlafur Steinar Gestsson

– Kasper har gjort en fantastisk jobb. Han har fått inn noen gode unge spillere, som Damsgaard og Wind. Også har han beholdt en del av stammen jeg hadde.

Nå er EM-eventyret over for våre naboer i sør. Det danske fotballforbundet takket for støtten fra supporterne etter at mesterskapet deres var over:

Relatert