Flere ryttere må forlate Tour de France

Tour de France er over for franske spurtstjerner.

Amund Grøndahl Jansen (BikeExchange) satt i en gruppe som klarte tidsfristen med fem sekunders margin (!) på søndagens harde fjelletappe, men for flere er Tour de France over etter ni etapper.

De franske spurtstjernene Arnaud Démare (Groupama-FDJ) og Bryan Coquard (B&B Hotels) får ikke stille til start i Albertville tirsdag. Det samme gjelder Stefan de Bod (Astana), Loïc Vliegen (Intermarchés-Wanty Gobert), Jacopo Guarnieri (Groupama-FDJ) og Anthony Delaplace (Arkéa-Samsic), som heller ikke klarte tidsfristen 37.21 etter etappevinner Ben O'Connors målgang.

Nicholas Dlamini (Qhubeka-NextHash) er også ute etter å ha kommet i mål nesten halvannen time etter etappevinneren. Sørafrikaneren var preget etter en velt på etappen, men nektet å bryte og kjempet seg i mål på Tignes.

Groupama-FDJ bekrefter at juryen har avgjort at det ikke blir gjort noe unntak.

Stake Laengen: – Ganske jævlig

Edvald Boasson-Hagen (TotalEnergies) og Vegard Stake Laengen (UAE Team Emirates) kom trygt innenfor tidsfristen på en etappe som var meget kald for rytterne. Det regnet og var lave temperaturer gjennom hele dagen.

– Det var ganske jævlig underveis. På et tidspunkt måtte jeg stoppe og bytte alt av tøy. Jeg var heldig som hadde bil nummer to der. Da fikk mekanikeren byttet klærne mine og fått på meg hansker. Jeg tror jeg hadde strøket med på det ene fjellet hvis jeg ikke hadde gjort det. Jeg var så kald, sier Stake Laengen til TV 2.

– Det var en tung dag. Det var en av de tyngste dagene, tror jeg, men det var mange i gruppen min. Nå blir det absolutt godt med en hviledag, sier Boasson-Hagen til TV 2.

Primoz Roglic (Jumbo-Visma) og Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) brøt Tour de France før starten på etappen. Senere på dagen kom meldinger om at også Nans Peters (AG2R Citroën), Tim Merlier (Alpecin-Fenix) og Jasper De Buyst (Lotto-Soudal) hadde stått av søndagens etappe.

Cavendish brøt sammen

Også Mark Cavendish (Deceuninck-Quick Step) klarte tidsfristen. Da han kom inn på oppløpet, jublet han, før han brast sammen i gråt.

– Å komme gjennom denne etappen betyr mer enn seirene mine. Det var forferdelig. Det var godt å ha med seg lagkameratene mine. De kunne lett sittet med i en annen gruppe, men de var der for meg, presset meg og støttet meg. Jeg er følelsesladet nå, sier Cavendish, som hadde på lue i intervjuet.

Cavendish står med to etappeseirer i Tour de France så langt i sommer.

– Det var disse dagene her jeg har glemt var en del av Tour de France, smiler Cavendish.

Med Demáre og Coquard ute er to av konkurrentene til Cavendish borte. Briten står med 32 etappeseirer i Tour de France, kun to færre enn Eddy Merckx. Tirsdag kommer en flat etappe fra Albertville til Valence, men først er det den første hviledagen i årets Tour de France.

Relatert