Warholm satte verdensrekord på 400 meter hekk: – En sjuk følelse

Karsten Warholm knuste konkurrentene, og satte ny verdensrekord under 400 meter hekk på Bislett torsdag. Med tiden 46,70 slettet han Kevin Youngs 29 år gamle verdensrekord på 46,78.

Torsdag sesongdebuterte Karsten Warholm på 400 meter hekk under Bislett Games. Der var det knyttet stor spenning til 25-åringen, og interessen ble ikke mindre etter at Ulstenvik-guttens argeste konkurrent i sommerens OL, Rai Benjamin, noterte tiden 46,82 under amerikanernes OL-uttak nylig. Det er tidenes nest beste tid på distansen.

På hjemmebane leverte Warholm et fantastisk løp, og løp inn til ny verdensrekord.

– Dette er en så sjuk følelse. Jeg var dritlei av å høre om den verdensrekorden, så i dag bestemte jeg meg for at jeg ikke gadd mer, nå skulle jeg prøve å slette den. Det er en fantastisk følelse at jeg klarte det. Og på hjemmebane, det blir ikke bedre, sier han til NRK.

– Jeg tror jeg klarte det jeg skulle fra start. Holde fokus på arbeidsoppgavene mine, som er det viktigste, og ikke tenke på noen tid eller forventninger eller sånne ting. Det jeg har gjort på trening er det som gjelder for å løpe fortest mulig. Det klarte jeg. Når jeg kommer over streken der og jeg ser det, det er litt som de gangene jeg har tatt gullmedalje. Det er mange ting som går litt i revy, og man tenker på alt det harde arbeidet som er lagt ned. Vi har et rom her på Bislett der jeg var rett før jeg skulle løpe, og da jeg så ned i søppelbøtta og så ansamlingen av alle sånne proteindrikker og sjokoladebarer jeg har lagt der de siste månedene tenkte jeg at vi fortjener dette, sier han videre.

Etter å ha fått roet seg litt, innrømmer han at han har tenkt på rekorden lenge.

– Det er veldig spesielt, veldig, veldig spesielt. Jeg prøvde å si at jeg ikke har drømt om dette lenge, men jeg har selvfølgelig tenkt mye på det. Jeg har hatt veldig lyst til å være den som tar den rekorden. Det er mange som har prøvd på det, og det har vært nære mange ganger, men heldigvis klarte jeg å utnytte det ene øyeblikket jeg fikk nå, og det er fantastisk, sier han til TV 2.

– Det var fantastisk stemning. Med en gang jeg kom ut, for vi gikk ikke den raskeste veien, men rundt hele her. Publikum hadde et fantastisk engasjement, og det var som jeg gikk æresrunden før jeg skulle løpe da de klappet meg rundt. Jeg kunne kjenne hårene reise seg på armene. Det var magisk, forteller han.

– Nå skal jeg nyte litt

Han forteller om det harde arbeidet som ligger bak den fantastiske rekorden.

– Det er mye av alt egentlig. Hardt arbeid over veldig lang tid. Jeg tror trening og resultater på dette nivået handler om kontinuitet. Der har vi vært ekstremt gode. Vi har klart å holde øynene på ballen hele tiden, og jeg har liksom aldri vært fornøyd. Det tror jeg er veldig viktig når du skal flytte nivået. Jeg skal ikke si meg fornøyd med dette her heller, men akkurat nå skal jeg nyte litt.

– Dette er livet mitt, dag inn og dag ut. Det er mange ting jeg gjerne skulle gjort. Gutta sitter på puben og drikker øl før løpet, og jeg skulle gjerne vært med på det, men når jeg løper inn til 46,70, og ser den tiden og kjenner bruset fra publikum, blir jeg minnet på at det ikke er noe som trumfer dette. Ingen rus er bedre enn dette. Ikke som jeg har prøvd i alle fall, slår han fast.

Rørt mor

Moren Kristine Haddal forteller at hun hadde en liten tåre i øyekroken.

– Det var ikke til å unngå. Dette er slikt man kan håpe at skal skje, men det er så mye som skal klaffe. Det blir overveldende når det først skjer. Man kan ikke forberede seg på noe sånt, sier en stolt mor til TV 2.

– Han har jobbet veldig hardt for det. Det er mange treningsdager, og knallhard jobbing, både fra Karsten og fra Leif. Jeg er litt målløs.

Trener Leif Olav Alnes var svært imponert over sin elev.

– Jeg er selvsagt utrolig fornøyd. Jeg synes det er kjempekjekt, sier den sindige treneren til TV 2.

– Jeg gleder meg til å se sendingen, se eget opptak, og gjøre analysene.

Nå skal teamet gå gjennom løpet og kose seg litt.

– Det blir vel noe is og noe Red Bull, kanskje, smiler Alnes.

Relatert