AVGJORT: Åge Hareide fortsetter ikke som RBK-trener når hans kontrakt med klubben utløper.
AVGJORT: Åge Hareide fortsetter ikke som RBK-trener når hans kontrakt med klubben utløper. Foto: Ole Martin Wold

Hareide har bestemt seg: Forlenger ikke med Rosenborg

Åge Hareide gir seg som fotballtrener fra årsskiftet. RBKs styreleder Ivar Koteng bekrefter at Bodø/Glimt-sjef Kjetil Knutsen er på listen over kandidater til å ta over.

Åge Hareide (67) har gitt beskjed til Rosenborg at han ikke forlenger kontrakten med klubben, som går ut på nyttårsaften.

Det bekrefter klubben torsdag.

– Jeg har bestemt meg for å pensjonere meg som fotballtrener fra årsskiftet. Hensikten da vi skrev kontrakten ut 2021 var nettopp usikkerheten på hvor lenge jeg ville holde på. Vi hadde 1. juli som dato slik at Rosenborg kan finne erstatter, sier Hareide til Rosenborgs hjemmeside.

Rosenborgs styreleder Ivar Koteng møtte pressen etter torsdagens styremøte. Han sa der at klubben har en liste med navn de jobber etter. På spørsmål om Bodø/Glimt-sjef Kjetil Knutsen er en aktuell mann svarte RBK-sjefen kontant.

– Han er selvfølgelig på listen vår. Han er en dyktig og interessant trener, sier Koteng.

– Jeg føler at 50 år i fotballens tjeneste er nok. De årene jeg har helse igjen, vil jeg ha litt fri. Jeg vil prioritere andre ting, sier Hareide på sitt møte med pressen torsdag.

– Det tar lengre tid å samle opp energi når man er 67. Tapene sitter lengre i, sier treneren, som oppsummerer tiden sin i Rosenborg som ustabil.

– Jeg har grublet mye over hvorfor det har vært slik, sier han om den svært negative trenden, som blant annet inneholder null seire på de fire siste kampene.

Hareide forteller at han ga beskjed om sin beslutning til Rosenborgs styreleder, Ivar Koteng, torsdag formiddag.

– Koteng har sagt at han gjerne ville ha med meg videre. Han respektere det svaret jeg ga, og var opptatt av at jeg ikke skulle gi meg nå, før kontrakten går ut, forteller Hareide.

– Som ventet

Det har i lengre tid vært knyttet usikkerhet til om Hareide ville forlenge sin avtale med klubben. TV 2s fotballekspert, Jesper Mathisen, sier avgjørelsen er som ventet.

– Man kan se at han ikke har hatt den samme gnisten som da han var topp motivert. Han har kommet til det punktet i karrieren hvor han kan tre tilbake og se på en karriere hvor han har oppnådd mye, sier Mathisen.

Han mener klubben nå må finne en trener som kan gjenreise Rosenborg.

– Det er ikke slik at en ny trener vil løse alt. Det er flere ting som må gjøres. Det har vært en utrolig tam utgave av RBK, både denne sesongen og de foregående sesongene.

Supporterne vil legge press på styret

Espen Viken, supporterleder i Kjernen, sitter igjen med blandede følelser etter at nyheten sprakk.

– Vi har hatt nok av trenere i RBK de siste ti årene, så det er aldri positivt at trenere forsvinner, men samtidig har det ikke vært «halleluja» med Åge heller.

– Er det noen kandidater til jobben du har i tankene?

– Ingen umiddelbare erstattere. Vi vil legge press på styret for at styret tar seg tid når de skal finne en ny trener. Styret er handlekraftige så forhåpentligvis får vi en verdig trener for Rosenborg, avslutter supporterlederen.

Hareide ble ansatt som Rosenborg-trener i august 2020. Han er inne i sin andre periode som trener for klubben, hvor han også jobbet i 2003.

I mellomtiden har han blant annet vært landslagssjef for både Norge og Danmark, og trent Viking, Helsingborg og Malmõ.

Onsdag ledet Hareide Rosenborg mot Haugesund.

Det endte med 0-0.

Uavgjortkampen ble det seneste tilskuddet til en rekke på fire kamper uten seier.

For en måned siden toppet trønderne tabellen, men etter den labre uttellingen i poeng den siste måneden, er Hareides lag hektet av i tetstriden i eliteserien.

Det skiller allerede elleve poeng opp til erkerival og serieleder Molde.

Saken oppdateres!

Relatert