Hareide: – Det virker som om det er noe anstrengt over spillerne

Åge Hareide strever med å få skikk på Rosenborg. En sluttspurt var ikke nok i en målløs hjemmekamp mot Haugesund.

– En ny veldig svak kamp fra Rosenborg, nå kommer det til å bli enda mer murring i korridorer, garderober og på diverse møterom, fastslår Jesper Mathisen i FotballXtra-studio.

Murringen på Lerkendal var ikke til å ta feil av. Det er noe fundamentalt galt med Rosenborg om dagen. Dårlig spill har satt en kraftig brems på poengfangsten.

Dino Islamovic kom til noen farligheter da vertene fikk til et trykk på Haugesund det siste kvarteret, men den forløsende scoringen kom aldri. Det endte med kun to skudd på mål.

– Det er for dårlig. Hele angrepsspillet vårt er ikke godt nok. Det må vi bare jobbe med. Det virker som om det er noe anstrengt over spillerne. Det forstår jeg også etter en periode med mye motgang. Da blir det ofte sånn, sier Hareide.

Rosenborg er i en blindgate for tiden. For en måned siden toppet trønderne tabellen, men tre strake tap og en svak uavgjortkamp mot FKH har hektet Åge Hareides menn av i tetstriden.

Det skiller allerede elleve poeng opp til erkerival og serieleder Molde. Fortsatt gjenstår snaut to tredeler av sesongen, men det er et gap få tror RBK kan tette.

Det er ikke mange rundene siden Rosenborg var ligaens mestscorende lag, men på de fire siste kampene er det kun blitt én fattig scoring (i 1-2-tapet for Strømsgodset).

Hareide klarer likevel å trekke frem én positiv ting etter uavgjort-oppgjøret.

– Det beste av alt er at vi holder nullen, det er viktig i fotball, men vi sliter litt med å skape nok, sier han.

Har bestemt seg

I tillegg til de sportslige problemene er det også usikkert hvor mye lenger Hareide er RBK-trener. Veteranen skal i disse dager avgjøre om han forlenger kontrakten eller ikke. Det blir spekulert på at han kan komme til å trekke seg.

Etter kampen sier Hareide at han har tatt en beslutning på hva han ønkser.

– Joda, men jeg tror jeg skal ta det med Rosenborg, sier han.

Dermed blir det trolig kjent om han velger å forlenge eller ei på torsdag. Enn så lenge har han ikke delt sine tanker med noen, ei heller Rosenborg-ledelsen.

– Det er kun jeg som vet det, sier han.

Før pause skjedde det særdels lite. Rosenborg kom til to-tre skuddforsøk, men de var aldri farlige. Ballen endte hver gang himmelhøyt over FKH-buret.

Omgangens største mulighet falt til gjestene. Etter 37 minutter styrte Peter Therkildsen videre et hjørnespark slik at ballen havnet hos Alioune Ndour. Haugesunds senegalesiske spiss hamret til, men avslutningen fra sju-åtte meter fikk feil retning og endte utenfor.

Høye skuldre

Mye slurv fra begge lag la en demper på fotballunderholdningen, og ved halvtid var det tilløp til buing fra hjemmepublikummet.

– Spillet er variabelt. Vi leter og forsøker, men spillerne synes å ha høye skuldre, sa Hareide til Discovery før 2. omgang.

Spillet hevet seg noe etter pause, men man kunne flere ganger se en tydelig frustrert Hareide på trenerbenken.

Søndag reiser RBK sørover for å møte Odd i Skien. Samme kveld tar Haugesund imot Tromsø.

(©NTB)

Relatert