Roglic skadet etter velt: – Jeg har skrubbsår over det hele

Ikke brudd for Primoz Roglic og Geraint Thomas.

Primoz Roglic er en av de største favorittene til å vinne Tour de France denne sesongen, men sloveneren gikk i bakken med om lag ti kilometer igjen til mål.

Etter å ha blitt grundig undersøkt mandag kveld, er det klart at han fortsetter rittet.

Det opplyser sloveneren i intervju formidlet av Jumbo-Visma-laget mandag kveld.

– Heldigvis er jeg fortsatt hel, ingenting er brukket. Jeg har skrubbsår over det hele, og det var ikke den beste dagen for oss, men jeg tror vi kan fortsette, sier Roglic.

Roglic tapte dyrebar tid og er plutselig 1.35 minutter bak teten.

– Så lenge jeg fortsatt er med i rittet, kan jeg fortsatt kjempe, sier Roglic.

Tidligere mandag opplyste Jumbo-Vismas sportsdirektør Frans Maassen til TV 2 at Roglic skulle på røntgenundersøkelse.

– Det ser ikke så bra ut. Det er mye skade på kroppen hans. Jeg håper ingenting er brukket, men jeg er ingen lege. Legen er på sykehuset, så jeg kan ikke gi deg noen bekreftelse ennå, sa Maassen til TV 2.

Roglic er nå ett minutt og 35 sekunder bak sammenlagtleder Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix). Det er ett minutt og fire sekunder opp til Richard Carapaz (Ineos Grenadiers) på tredjeplass i sammendraget.

Tidlig på etappen mistet Roglic også lagkamerat Robert Gesink etter en velt. En annen lagkamerat, Steven Kruijswijk, skal også til sykehus etter å ha gått ned samtidig som Roglic. Hjelperytteren blødde fra hånden.

I den samme velten som Gesink gikk Geraint Thomas (Ineos Grendiers) ned, men waliseren kom seg til mål.

Ineos Grenadiers' norske sportsdirektør Gabriel Rasch sier til TV 2 at Thomas skal på røntgenundersøkelse etter målgang.

– Han fikk skulderen ut av ledd. Rittlegen satte den på plass igjen, men det var smertefullt. Han kom seg tilbake på sykkelen og fullførte etappen. Hatten av for at han kom seg gjennom, og jeg tror det kommer til å gå bra, sier han til TV 2.

Mandag kveld opplyser Ineos-laget at røntgenbildene som er tatt heller ikke viser noen brudd for Thomas sin del. Dermed fortsetter også han rittet tirsdag.

I sammendraget er Thomas ett minutt og sju sekunder bak van der Poel.

Jack Haig (Bahrain Victorious) måtte bryte etter en velt fire kilometer før slutt.

Relatert