Storfavoritt gikk i bakken på oppløpet – bryter Tour de France

En rekke stjerne-velt preget tredje dag i Tour de France da Tim Merlier vant etappen.

Det ble en høydramatisk avslutning på den tredje etappen av Tour de France.

Tim Merlier (Alpecin-Fenix) spurtet til seier foran Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix) og Nacer Bouhanni (Arkéa-Samsic), men etter den trioen var det flere stjerner som kom til mål etter stygge velt.

Caleb Ewan (Lotto Soudal) var regnet som en av de største favorittene på etappene, men australieren deiset i bakken på oppløpet og dro med seg Peter Sagan (Bora-hansgrohe).

– Det er Ewan som kjører i bakhjulet på Jasper Philipsen og drar med seg Peter Sagan, sier TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad.

Laget bekrefter senere på kvelden at Ewan bryter Touren etter å ha pådratt seg brudd i høyre kragebein.

– Det er det første beinet jeg har brukket. Legene fortalte meg at kragebeinet var brukket på fire steder, sier Ewan.

Thomas og Roglic i asfalten

Det ble en etappe preget av flere velt for noen av de største stjernene.

Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) gikk i asfalten med 144 kilometer igjen til mål. Waliseren så ut til å være i store smerter, men kom seg opp til feltet igjen.

Robert Gesink (Jumbo-Visma) gikk i den samme velten som Thomas, men hjelperytteren til Primoz Roglic måtte bryte umiddelbart.

Med om lag ti kilometer igjen av etappen var det Roglic som gikk i bakken. Sloveneren kom seg på sykkelen og tok opp jakten på hovedfeltet, men han tapte tid i sammendraget. Han er nå ett minutt og 35 minutter bak Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix), som beholder den gule ledertrøyen.

I en sving nærmere mål gikk flere ryttere ned, inkludert Jack Haig (Bahrain Victorious), som må bryte Tour de France etter velten.

Merlier: – Jeg lever i en drøm

Tim Merlier var høyt oppe etter etappeseieren.

– Jeg lever i en drøm, tror jeg. Jeg vant i Giro d'Italia, men å vinne i Tour de France ... Jeg kan ikke tro det, sier han i seiersintervjuet.

– Er det den største triumfen i karrieren?

– Definitivt. Som jeg sa allerede, jeg kan ikke tro at jeg har vunnet en etappe i Tour de France. Det er virkelig en drøm, sier belgieren.

Edvald Boasson-Hagen forteller at han ble hindret av velten med noen få kilometer igjen av etappen.

– Det var veldig nært, så gikk den velten, og da kom jeg langt bak, så det var synd jeg ikke fikk hjelpe til noen ting, sier Boasson-Hagen til TV 2.

– Jeg var ikke nedpå, men det ble bråbrems og jeg ble stående der. Jeg ble jo hindret av det, sier Boasson-Hagen.

Relatert