REMIS: Magnus Carlsen spilte fire remiser og vant siste parti i dag i Meltwater Champions Chess Tour.
REMIS: Magnus Carlsen spilte fire remiser og vant siste parti i dag i Meltwater Champions Chess Tour. Foto: KOEN VAN WEEL

Sikret kvartfinale - slakter eget spill

- I dag var det ræva, sier Magnus Carlsen.

Magnus Carlsen var under press i dagens siste parti i Meltwater Champions Chess Tour 7.

Etter fire remiser tidligere på dagen sto verdensmesteren i fare for å bli slått ut og ikke nå kvartfinalen. Da seiret Carlsen over inderen Vidit Gujrathi.

Men slakter sitt eget spill.

- De to første dagene var så där, sa Carlsen etterpå i intervju med TV 2s programleder Sverre Krogh Sundbø.

- I dag var det ræva.

Carlsen greide ikke å utnytte fordelen av hvite brikker verken mot Baskaran Adhiban eller bare 15 år gamle Gukesh D, og spilt uavgjort mot begge inderne. I tillegg er det blitt remiser med svarte brikker mot såvel kinesiske Ding Liren som inderen Arjun Erigaisi.

Mot tenåringen Gukesh D. kunne det gått verre. - Magnus er i kjempetrøbbel, slo TV 2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer fast etter 18 trekk.

Etter 27 trekk vurderte sjakkprogrammet Stockfish inderens vinstmuligheter til 60%, mot Carlsens 4%.

Men da begge spillerne fikk knapt med tid på slutten av partiet, greide Carlsen å jevne det ut. Det endte med et tårnsluttspill med en bonde hver. Og remis.

Kvartfinale mot So

Med 3 av 5 mulige poeng på tredje og siste dag av grunnserien endte Carlsen på 4. plass i 16-mannsfeltet.

Det innebærer at han møter Wesley So i kvartfinalen; amerikaneren endte på femte.

Det er en formidabel motstander. So har i likhet med Carlsen vunnet to av de seks turneringene som er blitt spilt hittil i Meltwater Champions Chess Tour. So var tapende finalist i forrige turnering, som Carlsen vant.

- Det irriterte meg litt at han bare spilte kjapp remis i siste parti og ikke forsøkte å unngå meg, sier Carlsen om at han må ut mot So allerede i kvartfinalen denne gangen.

- Kanskje han ikke tenkte på det. Jeg får spille vesentlig bedre de to neste dagene enn tilfellet var i dag.

Aronian best

Levon Aronian er i storform og har vunnet gruppespillet med 10,5 av 15 mulige poeng. På plassene bak fulgte russeren Vladislav Artemiev (10), Ding (9,5) og altså Carlsen (9) og So (9).

Turneringen tilpasset Asia

I den syvende av totalt ti turneringer som inngår i Meltwater Champions Chess Tour er start-tidspunktet for første parti fremskyndet til kl. 13 norsk tid. Dette for at akkurat denne online-turneringa skal være bedre tilpasset de asiatiske deltakerne; som hittil har måtte spille veldig seint på natta.

Asiatiske sjakk-entuasiaster som følger turneringene på nett kan også glede seg over mer "levelig" sendetider.

I startfeltet var det en spiller fra De forente arabiske emiratene, to kinesere og fire indiske deltakere. Men kun Ding (CHN) og Erigaisi (IND) har gått videre.

Du kan følge kvartfinalene tirsdag og onsdag direkte på TV 2 Sport 2 eller TV 2 Play fra kl. 12.30.

Relatert