– Vi tapte kampen på grunn av meg

Matthijs de Ligt tok på seg ansvaret etter Nederlands overraskende EM-exit.

– Jeg føler meg veldig dårlig. Vi tapte kampen på grunn av meg. Det føles veldig irriterende, sier en åpenhjertig Matthijs De Ligt etter EM-exiten.

Det var spilt 54 minutter da midtstopperen ble jaget av Tsjekkia-spiss Patrick Schick. De Ligt mistet balansen og på vei ned mot bakken slo han ballen unna med hånden.

Kampens russiske dommer viste først det gule kortet, men fikk raskt beskjed på øret om at han burde sjekke ut reprisen på VAR-skjermen.

Se hva TV 2s eksperter mente om situasjonen i videovinduet øverst!

Etter å ha sett hendelsen igjen var ikke Sergey Karasev i tvil. Han gikk ut på banen igjen og dro opp det røde kortet resolutt.

– Vi hadde kampen under kontroll, også kommer det en ball som jeg lar sprette. Det var ikke bra. Så faller jeg, får en dytt i ryggen og da blir det hands. Det endrer kampen. Så enkelt er det, jeg kan ikke la dette skje med meg. Jeg føler et stort ansvar, sier Juventus-stjernen.

Nederland hadde spilt på seg forventninger etter flere gode prestasjoner i gruppespillet, men det ble altså med åttedelsfinale for oransjetrøyene denne gang.

Ekspertene samstemte – riktig med rødt kort

TV 2s eksperter var samstemte etter kampen. Det røde kortet var unngåelig for den russiske dommeren å ikke gi.

– Det virker som om at han tror han skal få frispark. Jeg vet ikke hva han tenker, det der blir jo tatt av VAR, sa Wolfsburg-stjerne Ingrid Syrstad Engen, som gjestet TV 2s studio.

– Du kan ikke slå til ballen slikt. Hadde han falt rett ned og truffet den, så hadde det vært noe annet. Det er urutinert, supplerte TV 2s fotballekspert Solveig Gulbrandsen.

Den nederlandske midtstopperen argumenterte ikke etter utvisningen og gikk skuffet mot garderoben.

– Denne må vi si er grei. Han sklir og vet at han er i trøbbel. Han bruker hånden og da må man betale prisen for det, sier Erik Thorstvedt.

Relatert