Bislett-sjefen jubler over Warholm-rivalens supertid: – Wow, det var drømmen

Karsten Warholm er ikke lenger tidenes nest raskeste løper på 400 meter hekk. Det mener stevnesjef Steinar Hoen gir torsdagens Bislett Games en perfekt ramme.

SLO WARHOLM: Rai Benjamin. Foto: Steph Chambers
SLO WARHOLM: Rai Benjamin. Foto: Steph Chambers

I fjor sommer presset Warholm seg ned til 46,87. Ingen hadde gjort unna en 400 meter hekk så kjapt på 28 år. Tiden var ni hundredeler bak Kevin Youngs legendariske verdensrekord fra 1992-OL.

Natt til søndag spratt Rai Benjamin forbi Warholm. Han greide 46,83 i amerikanernes uttak til sommerlekene i Tokyo.

– Dette setter opp en helt vanvittig duell i OL. Nå har plutselig Benjamin den nest beste tiden i verden. Rekorden til Kevin Young lever nok farlig i sommer, sier Steinar Hoen til NTB.

Fryktet rekord

Bislett Games-sjefen mener torsdagens stevne får en ekstra nerve over seg etter Benjamins superløp.

– Da jeg så den tiden, tenkte jeg: «Wow, det var egentlig drømmen». Jeg fryktet han kom til å sette verdensrekord, men det skjedde ikke. Dette gir garantert Karsten ekstra motivasjon, og for oppbyggingen til Bislett er dette perfekt.

Hoen sier det ville vært fantastisk med en duell mellom Warholm og Benjamin i Oslo, men synes samtidig det er bra at det ikke skjer.

– Jeg tror det er helt riktig at de ikke møtes allerede nå. La oss vente til OL.

Sol og publikum

Værmeldingene er svært lovende for Bislett Games. Torsdag er det meldt sol og helt opptil 28 varmegrader i hovedstaden. Arrangementet får i tillegg slippe inn 5000 tilskuere og får en ramme man ikke har sett i Norge siden før koronapandemien.

Warholm har vunnet VM-gull på 400 meter hekk to mesterskap på rad (2017 og 2019). Et gull i OL vil gjøre samlingen komplett. Hoen spør seg om både Warholm og Benjamin slår Youngs rekord i Tokyo.

– Du kan slå verdensrekorden og bli nummer to. Det er kanskje det mest sannsynlige nå, mener Bislett-generalen.

Supertalent knuste nok en Bolt-rekord

Sprintsensasjonen Erriyon Knighton (17) fortsetter å slå legenden Usain Bolts verdensrekorder på 200 meter på juniornivå.

Med tiden 19,88 var han fem hundredeler raskere enn Bolts verdensrekord for 20-åringer fra 2004. Han gjorde superløpet i semifinalen i amerikanernes OL-uttak i Eugene i Oregon.

17 år gamle Knighton havnet i rampelyset allerede i mai. Da slo han Bolts rekord for 18-åringer etter å ha løpt 20,11 på 200-meteren. Bolts seniorrekord er 19,19.

Knighton er også et stort talent i amerikansk fotball. Han fikk flere collegetilbud, men valgte å satse på løping.

Søndag er det finale i Eugene. Da kan Knighton sikre sin aller første OL-plass.

(©NTB)

(©NTB)