Ødegaard om Real Madrid-kompisene: – Han er litt mystisk

Martin Ødegaard om hvem som tok ham varmest imot, forholdet til Cristiano Ronaldo og Karim Benzema og hva han tenker om Kylian Mbappé til den spanske hovedstaden.

Onsdag bekreftet drammenseren at han skal tilbake til Real Madrid i sommer.

Som gjest i TV 2s studio ble han spurt ut om lag- og eks-lagkameratene som spiller i EM.

Raphael Varane kom til Real Madrid i en noe lignende situasjon som Ødegaard. Frankrikes stopperstjerne var bare 18 år.

– Han er en utrolig fin type. Han er kanskje den som tok meg varmest imot i Madrid, forteller Ødegaard.

– Han er en rolig og avslappet fyr, som hjalp meg veldig mye i starten. Han kom jo til Madrid som veldig ung han òg, så han visste litt hva det ville si å komme dit sånn. En veldig snill og bra type, roser drammenseren.

NØKKELMANN: Raphael Varane har hatt en fremragende karriere i Real Madrid siden han ble hentet fra franske Lens som tenåring.
NØKKELMANN: Raphael Varane har hatt en fremragende karriere i Real Madrid siden han ble hentet fra franske Lens som tenåring. Foto: Bernadett Szabo

Mystisk stjernespiss

Varane har stjernespiss Karim Benzema med seg på laget. Superveteranen gjorde et overraskende comeback på landslaget før EM.

– Av det jeg har sett, synes jeg han har vært bra. Han er en fantastisk målscorer, men har også den evnen til å «linke opp» og kombinere. Du ser den linken han har med Mbappé, de finner hverandre.

Mot Portugal scoret Benzema to og ble kåret til banens beste.

– Jeg klarer ikke å bli helt klok på han som type. Kan du ikke fortelle litt om Benzema, for han virker litt mystisk?

– Ja, han er litt sånn mystisk, svarer Ødegaard og ler.

– Litt sånn vanskelig å komme inn på kanskje, men veldig snill og ålreit. Han har alltid vært fin med meg. Så han er kanskje litt mystisk, men en snill kar, fortsetter 22-åringen.

MÅLSNIK: Etter at Cristiano Ronaldo forlot Real Madrid, tok Karim Benzema over rollen som klubbens toppscorer.
MÅLSNIK: Etter at Cristiano Ronaldo forlot Real Madrid, tok Karim Benzema over rollen som klubbens toppscorer. Foto: Franck Fife

Fikk Ronaldo-hjelp

Cristiano Ronaldo spiller riktignok i Juventus nå, men var i Real Madrid da Ødegaard ble hentet. Superstjernen tok drammenseren godt imot.

– Jeg snakket ikke noe spansk da, og det var ikke alle som kunne engelsk, men han gjorde det. Han tok meg godt imot, var fin, åpen og hjalp meg og forklarte meg litt ting og sånt, forteller Ødegaard.

Ronaldos enorme iver gjorde inntrykk.

– Måten han tok vare på kroppen og profesjonaliteten ... han ble aldri fornøyd, selv om han hadde scoret, så skulle han score i neste kamp. Han vil hele tiden ha mer, og det er vel grunnen til at han leverer fortsatt i en alder av 36 år i nok et mesterskap, roser han.

STORT ØYEBLIKK: – Jeg visste før kampen at jeg skulle komme inn. Det fikk jeg beskjed om. Men når du ser han gå av, blir det enda større. Det var vanvittig, sier Ødegaard om øyeblikket da han ble byttet inn for Cristiano Ronaldo på Santiago Bernabeu.
STORT ØYEBLIKK: – Jeg visste før kampen at jeg skulle komme inn. Det fikk jeg beskjed om. Men når du ser han gå av, blir det enda større. Det var vanvittig, sier Ødegaard om øyeblikket da han ble byttet inn for Cristiano Ronaldo på Santiago Bernabeu. Foto: Daniel Ochoa De Olza

Ønsker Mbappé velkommen

En som heller ikke spiller i Real Madrid, men stadig bli linket dit, er Kylian Mbappé.

– Han er ung, født i samme år som meg (1998, journ. anm.), men er allerede en av de klart best i verden, sier Ødegaard.

– Hadde det vært gøy å spille med han en dag?

– Ja, det hadde vært stas, det, svarer han og ler.

– Så jeg setter litt fyr på det bålet, fortsetter han.

For skulle en slik overgang bli en realitet, har ikke Ødegaard noe imot det.

– Jo flere gode spillere som kommer dit, jo bedre er det. Så hvorfor ikke.

Relatert