HELTENT: Wojciech Szczesny fyrte seg opp til Spania-kampen med en sigarett. Foto: Janek Skarzynski
HELTENT: Wojciech Szczesny fyrte seg opp til Spania-kampen med en sigarett. Foto: Janek Skarzynski

Tatt på fersken med sigarett – irritert på fotografen

Polens landslagssjef mener mange fotballspillere røyker.

Tidligere denne uken tok en snikfotograf plass utenfor Polens spillerhotell i Sopot, samme dag som troppen skulle sette kursen til Sevilla for kampen mot Spania.

Der fikk personen se stjernekeeperen Wojciech Szczesny finne frem en sigarett. Fotografen knipset i vei, og bildene er i etterkant blitt delt av enkelte medier.

Tas i forsvar

Landslagssjef Paulo Sousa ble spurt om det er greit at spillere røyker på hans lag foran skjebnekampen mot Sverige, ifølge Aftonbladet.

Han er først og fremst irritert på fotografen.

– Det verste for min del er paparazzier som tar bilder av det. Vi må beskytte ungdomsspillerne våre og bidra til å lære dem godt opp. Dette er ikke en bra måte å gjøre det på, sier Polens landslagssjef til den svenske avisen.

På spørsmål om hva han mener med det, utdyper han:

– Å publisere bilder av det til de unge spillerne våre. Det finnes mange spillere som røyker, men de gjør det ikke offentlig. Det var paparazzier som tok bildene. Det er mye verre enn at en spiller røyker. Han røykte ikke foran oss.

31 år gamle Szczesnys uvane er ingen hemmelighet. I 2015, da han spilte for Arsenal, ble han bøtelagt og vraket av daværende manager Arséne Wenger.

Tok seg en sigarett i garderoben

I etterkant har stjernekeeperen uttalt seg om situasjonen, og insistert på at det ikke var noen stor feide mellom ham og managerlegenden.

– Tilbake i tiden røykte jeg regelmessig, og sjefen kjente godt til det. Han ville bare ikke at noen skulle røyke i garderoben, og det var jeg klar over, har han hevdet, ifølge Goal.

Med følelsene i sving etter en kamp mot Southampton, brøt han reglene og tente seg en sigarett mens det fortsatt var folk i Arsenal-garderoben. Han trodde at ingen kunne se ham i den andre enden av garderoben, men tok smertelig feil.

– Noen så meg. Det var ikke engang sjefen selv, og de sa ifra til ham. Jeg traff ham noen dager senere. Han spurte om det var sant, og jeg sa «ja». Han bøtela meg og det var slutten på saken, har polakken fortalt.

Polen avslutter gruppespillet mot Sverige onsdag. De er videre ved seier, men ute ved tap eller uavgjort.

Relatert