HOMOFIL: Carl Nassib (28) sto mandag frem som homofil. Han er den første aktive NFL-spilleren som står frem som homofil.
HOMOFIL: Carl Nassib (28) sto mandag frem som homofil. Han er den første aktive NFL-spilleren som står frem som homofil. Foto: Alex Gallardo

NFL-spiller står frem som homofil

Carl Nassib (28) er den første aktive NFL-spilleren som står frem som homofil.

Han er dermed den første aktive spilleren i NFL-historien som har stått frem som homofil.

Las Vegas Raiders-spilleren delte nyheten i en video på sin Instagram-profil mandag.

– Jeg ville bare bruke anledningen til å si at jeg er homofil, sier Nassib i videoen. Jeg har tenkt lenge på det, men jeg føler meg komfortabel nok nå til å få det ut.

I innlegget sier han videre at det å komme ut har plaget ham de siste 15 årene og at han nå, med støtte fra familie og NFL, følt at det var mulig å dele det offentlig.

– Jeg er en veldig privat person så jeg håper at dere vet at jeg ikke gjør dette for oppmerksomhet. Jeg synes bare representering og synlighet er så viktig. Jeg håper at en dag, så er ikke videoer som dette og prosessen med å komme ut, nødvendig.

– Men frem til det vil jeg gjøre mitt beste og yte min innsats for en kultur som er aksepterende, legger han.

Han informerer også om at han har donert 100.000 amerikanske dollar (ca. 867.000 norske kroner) til Trevor Project, en veldedig organsisasjon som jobber mot selvmord i yngre LHBT-miljøer i USA.

Relatert