VANT: Casper Ruud slo Gilles Simon i gressturneringen Mallorca Championships mandag. Her fra Roland-Garros tidligere i sommer.
VANT: Casper Ruud slo Gilles Simon i gressturneringen Mallorca Championships mandag. Her fra Roland-Garros tidligere i sommer. Foto: Benoit Tessier

Casper Ruud videre i Spania etter ny bestenotering

Casper Ruud (22) slo franske Gilles Simon (36) i første runde av Mallorca Championships og tok sin første seier på gress.

Casper Ruud vant mot franske 36 år gamle Gilles Simon i Mallorca Championships mandag. Nordmannen er dermed videre til andre runde i ATP250-turneringen, som spilles på gress. Seieren var Ruuds første proffseier på grønt underlag.

22-åringen fra Snarøya vant 6-4 i første sett og kunne dermed vinne oppgjøret i det andre settet. Der ble det svært jevnt og settet måtte avgjøres i tiebreak etter at Ruud skuslet bort en matchball på stillingen 6-5. I tiebreak var Ruud nådeløs og vant 7-4 og dermed 7-5 i andre sett.

– Det er første gang jeg vinner på gress. Jeg er glad, selvfølgelig. Jeg har ikke spilt så mye på gress før, så dette var en god start i Mallorca, sier Ruud i intervjuet på banen etter seieren.

– Det første målet var å vinne en kamp og det gjorda jeg i dag. Wimbledon er den største turneringen på gress og det er grunnen til at jeg er her, la han til om turneringen som starter 28. juni.

Allerede før kampen klatret Ruud til 14. plass på ATPs singelranking, hans beste ranking noensinne. Avansementet kom etter at belgieren David Goffin falt to plasseringer fra sin 13. plass. ATP-rankingen toppes fortsatt av Novak Djoković foran russiske Daniil Medvedev.

Den franske motstanderen er nummer 93 på siste verdensranking etter å ha falt 22 plasseringer. Mandagens kamp var første gangen Ruud og Gilles hadde spilt mot hverandre.

Søndag røk Ruud og doublemakker André Gøransson ut av ATP-turneringen i tennis på Mallorca. De tapte 1-2 i sett for Oliver Marach og Aisam Qureshi.

Turneringen avsluttes 26. juni.

Relatert