TØFF START: Viktor Hovlands åpningsrunde i US Open var av det krevende slaget.
TØFF START: Viktor Hovlands åpningsrunde i US Open var av det krevende slaget. Foto: Harry How

Hovland fikk det tøft på åpningsrunden i US Open

Viktor Hovland måtte virkelig slite på åpningsrunden i US Open. Han ligger på delt 78.-plass etter å ha spilt tre slag over par.

Allerede etter første dag er Hovland sju slag bak teten. Han måtte ty til 74 slag mot lederduoen Russell Henley (USA) og Louis Oosthuizens (Sør-Afrika) 67.

Starten på Torrey Pines-banen ble utsatt i halvannen time på grunn av morgentåke. Den skaper ofte problemer om sommeren sør i California.

Etter par på åpningshullet fikk Hovland den første birdien på 2. hull, men det ble dagens eneste for nordmannen. Han gikk i ball med engelskmennene Tyrrell Hatton og Matt Fitzpatrick.

Trøblete

Hovland fikk dagens første bogey på 8. hull. På banens vanskeligste hull, det tolvte, måtte den norske 23-åringen tåle en ny bogey.

Problemene fortsatte på det relativt lette 13. hullet. Etter et godt utslag havnet han i sandbunkeren og røk på en ny bogey.

Dagens fjerde bogey kom på det korte 16. hullet.

Nummer to i januar

US Open avvikles for første gang på 13 år på Torrey Pines-banen i La Jolla utenfor San Diego. Hovland havnet på delt 2.-plassen bak Patrick Reid under en PGA-turnering på samme bane i januar.

Banen med de trange og harde fairwayene sies å passe nordmannens spillestil veldig bra. Nå traff han ikke særlig bra med utslagene på sin åpningsrunde.

Han starter fra det 10. hullet på 2. runde fredag, men han spiller da på ettermiddagen lokal tid.

Hovland holder femteplassen sammenlagt på PGA-touren etter resultatene i årets turneringer.

(©NTB)

Relatert