Eriksens beskjed til lagkameratene: – Jeg tror dere har det verre enn meg

Christian Eriksen (29) har snakket med lagkameratene. Klubbkompisene snakket med Eriksen på FaceTime søndag morgen.

Søndag formiddag har Det danske fotballforbundet (DBU) lagt ut en melding om Christian Eriksen. De opplyser at de har snakket med Inter-spilleren.

– Han har sendt sine hilsener til lagkameratene, skriver DBU.

Tilstanden er fortsatt stabil, men Eriksen blir værende på sykehus for ytterligere undersøkelser.

På en pressekonferanse søndag fortalte landslagstrener Kasper Hjulmand at spillerne snakket med Eriksen på Facetime søndag morgen.


– For det første var det en kjempelettelse for meg å se Christians smil her i dag. Det gjør en kjempestor forskjell. Å se Christian i dag, gjør at vi kan sitte her.

– Jeg tekstet med ham i løpet av natten, og det vet jeg at det var andre som gjorde også. Alle sammen snakket med ham i morges, og på skjermen så vi smilet hans. Så sier han: «Hvordan har dere det? Jeg tror at dere har det verre enn jeg har det. Jeg føler det som om jeg skal ut og trene nå, gutter». Men det er typisk Christian å tenke på alle andre enn seg selv først, sier Hjulmand.

Inter-direktør Giuseppe Marotta opplyste direkte på italiensk tv lørdag kveld at Christian Eriksen hadde tekstet til klubbkameratene i felleschatten.

– Spillerne står hverandre veldig nær, og de kommuniserte med hverandre umiddelbart etter at bildene (av Eriksen) kom, sier Marotta.

Ifølge Gazzetta dello Sport var meldingen følgende: «Jeg har det fint».

Inter-sjefen bekreftet at Eriksen hadde sendt en melding, uten at han opplyste hva innholdet var.

– For ti minutter siden sendte Eriksen selv en melding i vår felleschat, og det bekrefter båndet mellom spillerne, sa Marotta videre.

Like før pause i EM-premieren mot Finland segnet danskenes største fotballstjerne om. Han fikk livreddende førstehjelp på banen, før han ble båret av og frakte til sykehus i København.

I etterkant kom det positive meldinger om at 29-åringen var stabil og våken. Han er fortsatt på sykehus for ytterligere undersøkelser. Etter at spillerne hadde snakket med Eriksen fra sykehuset, ble kampen gjenopptatt.

Inters sjefslege, Piero Volpi, sier i en uttalelse til danske BT og Gazetto dello Sport at de aldri har sett tegn til problemer med Eriksens hjerte, verken i tiden hans i Inter eller i Tottenham.

– Det har ikke vært episoder, heller ikke eksternt, som kunne være tegn på problemer, verken da han var i Tottenham eller her i Inter. Alle vet at kontrollen av spillerne i Italia er veldig nøye, sier han.

Han forteller også hvordan han opplevde gårsdagens dramatikk.

– Det var en forferdelig time for oss. Vi er alltid i kontakt med den medisinske staben på det danske landslaget. De neste dagene vil Christian gå gjennom nøye undersøkelser, så vi bedre kan forstå hva som har skjedd. Det viktigste er at han har det bra. Jeg vet at han har snakket med sine lagkamerater.

Danmark tapte 0-1 for Finland. Torsdag venter Belgia, før Russland er siste motstander i gruppespillet påfølgende mandag.

Belgia-stjernen Romelu Lukaku dediserte sine to scoringer i 3-0-seieren mot Russland til klubbkameraten i Inter.

– Det var selvfølgelig vanskelig, jeg gråt mye. Vi har opplevd mange sterke øyeblikk sammen det siste halvannet året. Jeg har jo vært mer sammen med ham enn familien min, sa Lukaku.

Christian Eriksen gikk fra Tottenham til Inter i januar 2020. Forrige sesong var han med på å vinne Serie A med Milano-klubben.

Relatert