Danskene får krisehjelp – avlyser trening

Det danske landslaget bruker de neste dagene til å bearbeide det som skjedde i Parken lørdag.

Den danske troppen tilbys krisehjelp etter at Christian Eriksen falt om like før pause i lørdagens EM-premiere mot Finland.

– Det vil alltid være, uansett hva som skjer noen, muligheter for å få krisehjelp og noen å snakke med. Vi bruker de neste par dagene til å bearbeide dette så godt vi kan. Det vil også de profesjonelle være en del av, sier den danske landslagssjefen Kasper Hjulmand ifølge avisen BT.

I timene etter kampen kom det positive meldinger om Eriksen. Danmarks største fotballstjerne var våken, stabil og snakket, men han er fortsatt på sykehus i København for ytterligere undersøkelser.

Det danske landslaget skulle trent og holdt pressemøte søndag, men begge deler er avlyst, får DR opplyst av Det danske fotballforbundet (DBU).

De danske spillerne så svært rystet ut over det som skjedde med lagkameraten. Da Eriksen fikk behandling på banen, samlet de seg i en ring rundt 29-åringen for å vise samhold og skjerme innsynet.

Da det kom positive meldinger om Eriksen og spillerne fikk snakke med Inter-spilleren, ble kampen gjenopptatt. Finland vant oppgjøret 1-0.

Danmark-kaptein Simon Kjær ble byttet ut tidlig i andre omgang. Milan-spilleren var tidlig borte hos Eriksen for å hjelpe til. Han trøstet også Eriksens samboer Sabrina Kvist Jensen sammen med Kasper Schmeichel etter at hun tok seg ned fra tribunen til banen i de usikre minuttene.

– Man kan trygt si at Simon Kjær var dypt, dypt preget. Han var i tvil om han kunne fortsette og ga det et forsøk. Men det kunne ikke la seg gjøre, og det er fullt forståelig, sa Hjulmand.

Danmark møter Belgia torsdag og Russland fire dager senere.

Relatert