MEDALJEVINNER: Maddie Groves tok to sølv under OL i Rio. Hun blir ikke å se i Tokyo senere i sommer.
MEDALJEVINNER: Maddie Groves tok to sølv under OL i Rio. Hun blir ikke å se i Tokyo senere i sommer. Foto: Martin Meissner

Trakk seg fra OL på grunn av «kvinnehatende pervoer»

Det australske svømmeforbundet lover å ta anklagene på alvor og oppfordrer Maddie Groves til å ta kontakt.

Torsdag kunngjorde Groves, som tok to sølvmedaljer under OL i Rio, at hun ikke ville delta på Australias OL-uttak i Adelaide.

Det innebærer at hun ikke blir med til Tokyo senere i sommer.

Hun offentliggjorde valget på Instagram. Der skrev hun at hun opplevde stor støtte, at hun følte seg lettet og ønsket kollegaene lykke til i mesterskapet.

Senere avslørte hun på Twitter hva som fikk henne til å trekke seg.

Groves skrev at tiden nå er over for dem som utnytter unge kvinner og jenter, samt utsetter dem for kroppsskam.

– La dette være en lekse til alle de kvinnehatende pervoene i idretten og deres spyttslikkere, skrev hun.

President i Det australske svømmeforbundet (Swimming Australia), Kieren Perkins, svarte på Groves' utspill fredag i et TV-intervju.

– Dette er veldig bekymringsfullt for oss. Slike saker er, for å være ærlig, øverst på listen min som president blant hva vi må være klar over og håndtere, sier Perkins, ifølge The Guardian.

Han legger til at utøvernes sikkerhet er «helt avgjørende» for dem.

I november anklaget Groves en person hun hadde jobbet med for å ha fått henne til å føle seg ukomfortabel ved måten han stirret på henne mens hun gikk i svømmedrakt på. Hun anklaget også en «godt kjent trener» for seksuell trakassering.

Perkins hevder at forbundet da tok kontakt med Groves, men at de ikke lyktes i å ha en direkte samtale med henne.

– Vi oppfordrer henne til å gjøre det, for dette er en av de viktigste utfordringene vi har i alle idretter, at utøverne våre blir støttet og beskyttet i miljøene deres, sier han.

Groves understreket på Instagram at hun ikke har lagt opp, og at hun ser frem til andre konkurranser på et senere tidspunkt.

Relatert