STORFINT BESØK: Marcelo Bielsa, mannen med shorts og grå t-skjorte midt i bildet, tok seg tid til å trene et lokalt barnelag.
STORFINT BESØK: Marcelo Bielsa, mannen med shorts og grå t-skjorte midt i bildet, tok seg tid til å trene et lokalt barnelag. Foto: Matthew Price

Se hvilken Premier League-profil som dukket opp på barnelagets trening

Elleveåringene fikk seg overraskelse da managerstjernen tok over treningsøkten på fritiden.

Leeds leverte en særdeles godkjent retur til Premier League, og endte på 9. plass denne sesongen. Mange har latt seg imponere av den tradisjonsrike klubben, og ikke minst manager Marcelo Bielsa.

Denne uken gjorde nok kultfiguren seg enda mer populær i Leeds enn det han allerede er. Mandag dukket nemlig argentineren opp på treningen til et lokalt elleveårslag, ifølge lokalavisen i Leeds, Yorkshire Evening News.

Der skal 65-åringen ha styrt hele treningsøkten, som varte i rundt 90 minutter. Han fleipet også med at spillerne skulle spille Bielsas karakteristiske stil "murderball" i tre timer.

– Ungene elsket det. De kunne ikke tro at han dukket opp for å trene dem, sa Leeds-fan Matthew Price som bivånet det hele på nært hold.

Ifølge han ble spillerne giret da Bielsa foreslo å spille "murderball" i tre timer. Til tross for at den spansktalende treneren hadde med seg tolk, skal ungene ha vært i himmelen.

– De var "starstrucked". Han er virkelig helten til alle oss, men for disse ungene er han en enda større.

GODT LIKT: Marcelo Bielsa er en populær skikkelse i lokalmiljøet i Leeds.
GODT LIKT: Marcelo Bielsa er en populær skikkelse i lokalmiljøet i Leeds. Foto: Peter Powell

Prioriterer barn

Leder i supporterklubben til Leeds i Skandinavia Anders Palm har fått med seg Bielsas besøk til barnelaget. Det gjorde han både stolt og glad.

– Det er jo bare helt fantastisk. Det kan ikke være mange managere som dukker opp på den måten, sier han ekstatisk.

Overrasket ble han derimot ikke. Palm har inntrykket av at Bielsa tar seg tid til den yngre delen av fansen.

– Han går alltid bort til barna først. Det har jeg sett utenfor stadion etter kamp, men også da sønnen min og jeg var på spillerhotellet. Først barn, og deretter de vokse, sier Palm.

BIELSA-ØL: I for var Anders Palm (t.h) med på å lage et eget øl til ære for Marcelo Bielsa. Her med Svend Anders Karlsen-Moum.
BIELSA-ØL: I for var Anders Palm (t.h) med på å lage et eget øl til ære for Marcelo Bielsa. Her med Svend Anders Karlsen-Moum. Foto: Martin Leigland / TV 2

– Veldig fin fyr

Supporterlederen syns påfunnet understreker hvilken personlighet treneren har. Han syns det er spesielt imponerende nå som sesongen er over og laget har ferie.

– Hans menneskelige side kommer frem, og han ønsker å ta del i lokalmiljøet. Han virker som en veldig bra person.

Selv har han opplevd Bielsa fra en god side. TV 2 besøkte Palm da han var en av bidragsyterne til å brygge et øl som en hyllest til Bielsa. Da fikk de hyggelig respons fra Leeds-manageren.

Også blant byens innbyggere er han godt likt. Palm forteller blant annet at Bielsa pleier å spasere til treningsfeltet hver morgen for å få sin daglige mosjon.

– Han er en blanding av en fotballtrener, farsfigur og gud. Til og med folk i Leeds jeg kjenner som ikke bryr seg om fotball vet han er en fin fyr, sier Palm.

Relatert