GJENNOMBRUDD: Erling Braut Haaland fikk sitt definitive gjennombrudd da han scoret fire mål mot Brann. Samtidig jobbet Leeds United hardt i kulissene for å sikre seg stjerneskuddet.
GJENNOMBRUDD: Erling Braut Haaland fikk sitt definitive gjennombrudd da han scoret fire mål mot Brann. Samtidig jobbet Leeds United hardt i kulissene for å sikre seg stjerneskuddet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Leeds-sjefen åpner opp om hvor hardt han kjempet for å kuppe Haaland-overgang

Da Erling Braut Haaland var Molde-spiller, jobbet Leeds United hardt for å sikre seg målmaskinen.

I disse dager får Leeds United-supportere det norske supporterbladet «The Peacock News» i postkassen.

Den skandinaviske supporterklubben til Leeds United (LUSCOS) nådde denne uken 7600 medlemmer, og er med det Norges tredje største supporterklubb, kun slått av Liverpool og Manchester United. Etter sesongen fikk de audiens hos Leeds Uniteds sportssjef Victor Orta.

I intervjuet forteller spanjolen åpent om hvor hardt han kjempet for å overtale Erling Braut Haaland til å signere for klubben i 2018.

– Han var jo her. Vi forsøkte å overtale ham, men vi hadde ikke store nok ressurser da vi var i Championship. Han besøkte treningsanlegget og så en kamp med oss. Han er jo Leeds United-supporter. Vi forsøkte og forsøkte, men det var ikke mulig, sier Orta til supporterbladet.

OPPTUR: Leeds United har hatt en real opptur etter at Victor Orta fikk ansvaret for klubbens overganger.
OPPTUR: Leeds United har hatt en real opptur etter at Victor Orta fikk ansvaret for klubbens overganger. Foto: Lynne Cameron

Erling Braut Haaland er født i Leeds. Faren Alfie Haaland spilte 74 kamper for den tradisjonsrike klubben i en periode på tre sesonger.

Orta forteller også at Leeds valgte å ta utradisjonelle grep i forsøket på å sikre seg den norske juvelen.

– Vi henvendte oss til Juventus, slik at de kunne kjøpe Haaland og låne ham ut til oss. Men til slutt var opplegget fra RB Salzburg veldig bra - som alltid. De kunne tilby mye spilletid fra start av, sier sportssjefen.

Det ble ingen overgang til Leeds for Haaland. Istedenfor gikk han til RB Salzburg hvor han gjorde stor suksess. Det fikk Borussia Dortmund til å åpne lommeboken. Der har jærbuen fortsatt å hamre inn mål. Nå er det store spørsmålet om Erling Braut Haaland tar enda et steg i karrieren i sommer.

Victor Orta forteller også i intervjuet at han var i Trondheim for å speide på tidligere RBK-stjerne Anthony Annan, da han jobbet som speider i den spanske storklubben Sevilla.

Relatert