VERDENSMESTRE: Canada feirer VM-seieren over Finland.
VERDENSMESTRE: Canada feirer VM-seieren over Finland. Foto: Ints Kalnins

Canada vant finale-thriller

Etter en svært jevn kamp fikk Canada endelig revansj etter finaletapet mot Finland i 2019.

Det stod lenge 1-1 i gullkampen mellom Finland og Canada, og kampen var akkurat så spennende som en VM-finale skal være.

Fem og et halv minutt ut i tredje periode sendte Petteri Lundbom Finland opp i en 2-1 ledelse, men bare noen minutter seinere utlignet Adam Henrique for Canada.

Etter endt tredje periode var stillingen fortsatt 2-2, og kampen måtte derfor avgjøres på overtid, der første målet vinner.

VINNERMÅLET: Her scorer Nick Paul vinnermålet for Canada.
VINNERMÅLET: Her scorer Nick Paul vinnermålet for Canada. Foto: Vasily Fedosenko

6.26 minutter inn i forlengingen satt den for Canada og Nick Paul. Da ble ble det 3-2, og det ble definitivt klart at Finland ikke klarte å gjenta bedriften fra 2019, selv om de ledet to ganger i løpet av kampen.

Drama

Det oppsto dramatikk da Canadas trodde de hadde gjort 2-1 i slutten av 2. periode etter at Adam Henrique scoret etter en målvaktsretur fra Jussi Olkinuora.

Finlands trener Jukka Jalonen slengte inn en såkalt "coach challenge" da han mistenkte at en av Canadas spillere var i offsideposisjon i starten av angrepet.

Og det viste seg at Finlands trener hadde rett, Videobildene viste at det var en spiller som hadde vært i offside. Dermed ble det ikke noe mål på Canada.

USA vant bronsefinalen

USA sikret seg bronsen etter solide 6-1 over Tyskland

Christian Wolanin ga 1-0 for USA i 1. periode, men det var i midtperioden at kampen ble avgjort. To kjappe mål fra Conor Garland og Jack Drury ga 3-0 før Jason Robertson økte til 4-0. Trevor Moore avsluttet perioden med å gjøre 5-0.

Tyskerne fikk sitt trøstemål ved Dominik Bittner i tredje periode før Ryan Donato satte 6-1 kort etter.

USA kom fra et 2-4-tap for Canada i semifinalen, mens Tyskland hadde fire timer mindre hvile etter å ha tapt 1-2 for Finland i lørdagens annen semifinale.

Tyskland slo Norge 5-1, mens USA vant 2-1 over Norge. Petter Thoresens mannskap endte som nummer 13 i årets VM.

Relatert