Tiller tok årets første norske proffseier

Rasmus Fossum Tiller (24) vant Dwaars door het Hageland.

Rasmus Fossum Tiller vant Dwaars door het Hageland foran Danny van Poppel og Yves Lampaert lørdag ettermiddag.

24-åringen fra Uno-X kom løs sammen med sju andre med om lag 60 kilometer igjen til mål.

Tiller tok ledelsen inn på den siste kilometeren i en bratt brosteinsbakke. Han holdt konkurrentene bak seg helt inn til mål og kunne juble for karrierens største triumf.

– Det er noe jeg har ventet og trent for lenge. Det er utrolig gøy å få en seier nå, sier Tiller til TV 2.

Det var Norges første proffseier denne sesongen. Det var også Tillers første internasjonale proffseier i karrieren.

– Jeg er en vanlig fyr fra Norge som har utviklet meg jevnt og trutt. Det er mange unge ryttere som ikke får gjennombruddet umiddelbart. Noen ganger trenger du tid. Som så mange andre unge rytter drømmer jeg om Paris-Roubaix og Flandern rundt, sier Tiller til Sporza.

– Jeg fryktet hovedsakelig Jonas Rickaert og Yves Lampaert. Rickaert vant her i fjor, og i går så jeg finalen om igjen. Måten Rickaert gjorde det på var ganske imponerende. Han gir seg aldri, sier

Tiller signerte fredag en ny treårskontrakt med Uno-X.

Kristoffer Halvorsen fulgte på tiendeplass, 51 sekunder bak lagkameraten.

Rittet er på nivået under verdenstouren, og gikk 177 kilometer over bakker, brosteinsparti og grusparti fra Aarschot til Diest i Belgia.

– For meg er det utrolig gøy å få en seier på det nivået. Jeg har vært nær før, men det var noe annet å kunne ta seieren, sier Tiller til TV 2.

Uno-X-sjefen: – Ikke utenkelig at vi blir å se i en Grand Tour

Uno-X er godt nok til å stille i en Grand Tour, mener Alexander Kristoff. Sportsdirektør Leonard Snoeks utelukker ikke muligheten.

Det betyr at det håpes på deltakelse i Giro d'Italia, Tour de France eller Vuelta a España. Eller egentlig er det Italia og Spania som er det mest sannsynlige, ikke Tour de France, sier sportsdirektør Leonard Snoeks til NTB.

Han peker i likhet med kollega, og tidligere Tour de France-etappevinner Kurt Asle Arvesen, på at lagene som får wildcard (frikort) til å delta, stort sett har lisens i arrangørlandet.

– Men vi begynner å vise oss. At vi kommer til å få en deltakelse i en Grand Tour en gang, er ikke utenkelig, sier Snoeks.

En annen etappevinner i Tour de France, Alexander Kristoff, er enig. Han kan vise til fire etappeseirer og har deltatt åtte ganger.

– Jeg tror det er mulig. De er gode nok til å stille lag i en Grand Tour, sier Kristoff til NTB.

Uno-X har på grunn av gode resultater i år fått delta i blant annet Amstel-rittet, der Markus Hoelgaard kjørte inn til 19.-plass.

Lørdag vant Rasmus Tiller det belgiske endagsrittet Dwars door het Hageland. Det var Norges første proffseier i 2021. Snoek var til stede og beskriver det som «en skikkelig lagseier».

(©NTB/TV 2)

Relatert