Gullfavorittene innfridde på Nadderud

En jevn kamp endte med seier til Sandviken, som nå står med tre seirer på tre kamper.

Stabæk - Sandviken 1-2

Det var over 20 varmegarder og flotte spilleforhold på Nadderud stadion, da kampen ble sparket i gang kl 16.00.

Sandviken dominerte fra start, og i 23 minutt kom kampens første mål. Elisabeth Terland fyrte av gårde et nydelig langskudd, som sendte bortelaget opp i ledelsen.

Stabæk kom etter hvert mer inn i kampen, og skapte gode sjanser. Bare 10 minutter etter at Sandviken scoret kampens første mål, utlignet Live Aandal for hjemmelaget.

Selv om hun ble felt i det hun skulle til å avslutte, klarte hun å pirke ballen over streken og inn bak Sandviken-keeper Teagan Micah.

Rett før pause kom kampens tredje mål. Sandvikens Vilde Hasund gjorde ingen feil aleine med Sunniva Skoglund, og kunne enkelt trille inn 2-1 til bortelaget.

Hard kamp

En ganske jevn første omgang endte 2-1 til gjestene fra Bergen. Sandviken hadde overtaket i perioder av den første omgangen og kom til fem avslutninger, mens hjemmelaget kun kom til to skudd.

I andre omgang ble det kjempet hardt på gressmatten i Bærum. Begge lagene kom til store muligheter, og kampen levde virkelig etter pause. Allikevel ble det ingen scoringer i andre omgang, og kampen endte 2-1 til Sandviken.

Elisabeth Terland har nå scoret i sin tredje kamp på rad, og ble kåret til banens beste spiller i dagens kamp. Stabæk fikk sitt første mål for sesongen, men må fortsette å vente på poengene. Sandviken styrer mot toppen av tabellen med tre seiere på tre kamper.

Rekordjevn gullkamp

Det er i år spådd en rekordjevn gullkamp i Toppserien. Etter tre runder står kvartetten Vålerenga, RBK, LSK og Sandviken med full pott.

Vålerenga var ille ute mot naboen Kolbotn, men kjempet seg til 2-1-seier i Toppserien lørdag. Vant gjorde også tittelutfordrerne Rosenborg, LSK og Sandviken.

Rosenborg tok en kontrollert 2-0-seier over Arna-Bjørnar på bortebane, mens LSK vant 3-2 mot Avaldsnes. For Rosenborg scoret Lisa-Marie Utland og Julie Blakstad i hver sin omgang. Sophie Roman Haug og Camilla Linberg gjorde LSKs mål.

Kolbotn kriget

Vålerenga holdt på å snuble i lørdagens lokaloppgjør. Fjorårets seriemester var storfavoritt mot Kolbotn, som i fjor så vidt unngikk nedrykk, men slet voldsomt i første omgang.

Kolbotn-spillerne gikk i krigen, og kunne ta med seg 1-0 til pause etter at Ingrid Kvernvolden satte et straffespark i mål etter en halvtime.

(NTB/TV 2)

Relatert