Ville vise seg frem for mamma – tok sjokkseier i Critérium du Dauphiné

Mark Padun (24) vant nest siste etappe av Critérium du Dauphiné.

Se avslutningen i videovinduet øverst!

Ukraineren Mark Padun kom først i mål på lørdagens etappe i Critérium du Dauphiné.

Det har vært flere skrellseirer i årets Dauphine, og det ble det også på etappen mellom Saint-Martin-le-Vinoux og La Plagne.

–Er det Padun som har funnet klatrebeina sine? Han har ikke vist seg på sitt beste i det hele tatt så langt, utbrøt en overrasket TV 2-kommentator Christian Paasche da Padun gikk sammen med Richie Porte med snaut ni kilometer igjen til mål.

Padun ristet av seg konkurrentene, kom alene til mål og tok sin største seier i karrieren da han kom alene i mål.

Trodde det var en drøm

Den 24 år gamle ukraineren fortalte at han hadde følt seg dårlig de første seks etappene og var usikker på om han var i stand til å fullføre rittet.

– Dette er utrolig. Da jeg kom i mål, trodde jeg at jeg skulle våkne i sengen mi, men det var ikke en drøm. Jeg takker Jesus for dette, sa Padun.

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle komme i mål i topp ti. Men jeg tenkte hvorfor ikke prøve, kanskje de viser meg på TV så mamma kan se, sa vinneren.

Padun takket Jesus flere ganger, samt laget og sportsdirektørene i Team Bahrain Victorious, som lot ham kjøre for egne sjanser på etappen.

– Det er utrolig, for i fjor lurte jeg på om sykkel ikke var idretten for meg. Starten på denne sesongen har også vært vanskelig, sa Padun.

Porte i gul trøye

Aleksej Lutsenko mistet den gule ledertrøya da han ikke klarte å holde følge med de andre kanonene opp den ukategoriserte stigningen opp til La Plagne.

Richie Porte tok over ledelsen og har 17 ned til Lutsenko. Porte var sterkest i avslutningen og kjørte seg helt opp til andreplass på etappen.

– Porte kom tilbake til Ineos Grenadiers for å kjøre hjelperytter, men akkurat slik det ser ut nå er han kanskje lagets sterkeste kort til Tour de France, sier TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad.

Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm er de norske innslagene i rittet, men markerte seg ikke på fjelletappen lørdag.

Se siste etappe av Critérium du Dauphine på TV 2 Sport 2 og TV 2 Play fra klokken 13.40 søndag.

Relatert