TILBAKE: Stefan Strandberg er tilbake i varmen på landslaget etter nærmere fem år.
TILBAKE: Stefan Strandberg er tilbake i varmen på landslaget etter nærmere fem år. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Tilbake i landslagsvarmen: – Kanskje min største prestasjon

Stefan Strandberg sier han på et tidspunkt var nære på å gi seg.

30 år gamle Stefan Strandberg er tilsynelatende en helt naturlig del av gjengen med norske landslagspillere som tripper rundt i sydenvarmen på treningsfeltet på Marbella.

Likevel er det nærmere fem år siden sist han var i den samme situasjonen. Frem til i vinter har skader holdt ham borte fra Norges landslag.

Landslagets eldste utespiller sier han i sine mørkeste stunder tenkte at han aldri ville vende tilbake til dit.

– Landslaget i seg selv har alltid vært en motivasjon i opptreningen min. Jeg spiller fordi jeg har ambisjoner. Det har alltid vært en sterk drivkraft for meg å kommer tilbake her, sier Strandberg.

Siden han sist var i landslagsvarmen i 2016 har Strandberg vært gjennom en omfattende skadeperiode, med seks større operasjoner. I tillegg mistet han sin bror til kreft.

– Det har vært noen tøffe tak, både på og utenfor banen. Det er kanskje min største prestasjon at jeg er tilbake her og på så høyt nivå, sier 30-åringen til TV 2.

– Det har vært mange tilbakeslag på veien, hvor man har trodd at det bare er én operasjon til. Så kommer det nye sag. Det er tøft både fysisk og mentalt. Det har vært tøft, men gjør at man setter ekstra pris på det nå man kan være med å bidra igjen, utdyper han.

– Det virker som mange hadde avskrevet deg. Har du samme følelsen?

– Det gjorde stort sett alle legene jeg var borti også. De fleste sa «dette kommer ikke til å gå». Det har jeg full forståelse for. Men jeg er ganske seig i hodet. Nå kan de sitte der hjemme og se at de tok feil, og jeg hadde rett, sier Strandberg.

Han sier han på et tidspunkt var nære på å gi seg.

LANDSLAGSCOMEBACK: Stefan Stranberg sier han var nære ved å gi opp drømmen om å komme tilbake til landslaget.
LANDSLAGSCOMEBACK: Stefan Stranberg sier han var nære ved å gi opp drømmen om å komme tilbake til landslaget. Foto: Geir Olsen

– Når ekspertene sier at det ikke går, er det vanskelig for meg å si i mot dem. Likevel er drømmen min å få lov til å spille fotball og det jeg har gjort siden jeg var liten. Da er det vanskelig å si takk og farvel, sier Lyngdølen.

Med sine 30 år, er han landslagets eldste utespiller. Kun målvakt André Hansen er eldre i troppen.

– Det er ganske sykt. Vi har et ungt lag, og man skal aldri undervurdere litt erfaring i en slik gruppe. Det er viktig at jeg tar den rollen på alvor. Jeg har kanskje litt andre kvaliteter enn mange av de andre, sier Strandberg, som mener en av hans styrker er å gjøre dem rundt seg bedre.

Landslagssjefen deler det synet.

– Stefan er en av de mest taktisk kloke. Han er veldig rolig og god i posisjonsspillet og i boksen. I tillegg har han fine lederegenskaper, sier Ståle Solbakken, som trekker frem manglende hurtighet som det eneste ankepunktet mot stopperen.

– Da handler det om at han og resten av laget er så taktisk kloke at han ikke blir satt opp i sitasjoner én-mot-en, sier han.

Søndag møter Norge Hellas til treningskamp på Marbella. Det greske laget imponerte tidligere denne uken da de spilte 1-1 mot Belgia, som troner øverst på FIFA-rankingen.

– De var som forventet. Der solide og vanskelige å spille mot. Det blir en fin test for oss, sier Stefan Strandberg om sin kommende motstander.

Hvem som spiller den kampen, ville landslagssjefen ikke røpe da han møtte pressen dagen før.

– Mohamed Elyounoussi må se hvordan kroppen er. Fredrik Bjørken har vært stiv og støl hele uken. Så er det generelt en del slitne kropper, sier Solbakken.

Kampen mellom Norge og Hellas kan du se på TV 2 søndag klokken 18.30.

Relatert