FØRSTE GANG: For første gang i sin 18 år lange NBA-karriere røk LeBron James ut av sluttspillet i første runde. Bildet er fra en kamp mot Utah Jazz tidligere i år.
FØRSTE GANG: For første gang i sin 18 år lange NBA-karriere røk LeBron James ut av sluttspillet i første runde. Bildet er fra en kamp mot Utah Jazz tidligere i år. Foto: Alex Goodlett

Lakers ute av sluttspillet - dette har basketstjernen aldri opplevd før

I fjor ble L.A. Lakers NBA-mestre, i år røk de de ut i første runde av sluttspillet. Det var en ny opplevelse for LeBron James.

I sin 18 år lange NBA-karriere har basketballkongen LeBron James spilt for fire forskjellige lag. 14 ganger tidligere har han, sammen med laget sitt, kommet seg til sluttspillet i den amerikanske basketballigaen.

Hver enste gang han har nådd sluttspillet, har han også kommet videre til andre runde.

Brennheit Booker

Men nå er rekordrekken brutt. I torsdagens førsterundekamp, klarte ikke LeBron James og lagkameratene å temme Phoenix Suns og Devin Booker.

24 år gamle Booker var brennheit og scoret 47 poeng da Suns slo Lakers 113-100 på bortebane, og avgjorde best av sju-serien med 4-2 sammenlagt.

DUELLEN: Devin Booker og Phoenix Suns stoppet LeBron James og hans L.A. Lakers.
DUELLEN: Devin Booker og Phoenix Suns stoppet LeBron James og hans L.A. Lakers. Foto: Harry How/AFP

Lakers klarte ikke å demme opp for storskytteren som ble klar toppscorer i kampen. Bare i første halvdel bidro Booker med 33 poeng, og Suns var foran med 29 poeng.

– Dette var den eneste måten vi ønsket å gjøre det på, for å være ærlig. Vi visste at vi ikke kan komme oss dit vi ønsker uten å slå Lakers, og så ble det i første runde, sa Booker etter kampen.

Suns kom under 1-2 i de tre første kampene, men vant senere tre strake.

– Det var et tøft møte hele veien. Da de tok ledelsen 2-1, måte vi starte på nytt og gjøre alt riktig. Vi kom inn i det, og vi kjempet, sa Booker.

Ingen dårlig taper

Etter kampen møttes James og Booker i gangene på Staples Center, der James ga Suns-toppscoreren sin gule og lilla kamptrøye. Bilder fra møtet ble delt på NBAs Twitter- og Instagram-konto kort tid etter kampen.

Gesten var ment som en anerkjennelse av den unge spillerens talent. Trøyen var signert av Lakers-stjernen, med teksten «continue to be great».

Mest verdifulle spiller

For vertene bidro basketballens aller største stjerne, James, med 29 poeng i torsdagens kamp.

Han frelste Lakers i sin andre sesong der i fjor, og ble kåret til finalens mest verdifulle spiller da Los Angeles-laget tok sin første tittel på ti år.

I år ble de den første regjerende mesteren som taper i 1. runde siden San Antonio Spurs gjorde det i 2015.

Lakers slet uten stjernen Anthony Davis, som ble klarert for spill like før kampen, men kun holdt i seks minutter.

To lag fra NBAs vestlige avdeling ble klar for 2. runde natt til fredag. Denver Nuggets avgjorde serien mot Portland Trail Blazers med 126-115 i sjette kamp. Nuggets og Suns møtes i neste runde.

Relatert