STØTTER BREDDEIDRETTEN: Johannes Høsflot Klæbo med støtteerklæring til breddeidretten.
STØTTER BREDDEIDRETTEN: Johannes Høsflot Klæbo med støtteerklæring til breddeidretten. Foto: TV 2

Klæbo slår alarm – frykter for fremtidens Haaland og Johaug

Johannes Høsflot Klæbo mener debatten om høydehus har tatt fokus bort fra en viktigere sak.

Johannes Høsflot Klæbo har ingen umiddelbare planer om å ta i bruk høydehus etter at idrettstinget vedtok å fjerne forbudet fra 2003.

– Jeg har ikke planer om å bruke høydehus nå, men hvem vet for fremtiden. Jeg har ikke sett noe på det, sier Klæbo til TV 2.

Langrennsstjernen har ikke ønsket å melde seg på i debatten om høydehus, som han mener har blitt oppblåst.

I stedet ønsker å slå et slag for breddeidretten, som fortsatt ikke er åpnet helt på grunn av myndighetenes koronarestriksjoner.

– Jeg synes vi skal bruke mer tid på hva vi kan gjøre for å få breddeidretten tilbake. Skal vi få en ny Erling Braut Haaland og Therese Johaug, er vi avhengige av breddeidretten. Den ligger nede for telling, sier Klæbo.

Klæbo mener høydehusdebatten at tatt fokus bort fra gjenåpningen av breddeidretten. Han tror det er svært få som kommer til å ta i bruk simulert høyde.

– Det er brukt så mye tid og ressurser på det, men jeg føler det er litt andre ting det kan brukes tid på, som for eksempel breddeidretten, som virkelig er nede for telling på grunn av situasjonen vi er i. Jeg synes høydehusdebatten har fått vel mye oppmerksomhet, sier Klæbo.

Relatert