Liverpool-stjerne ut med skade elleve dager før EM-starten

Skår i gleden for Gareth Southgate.

England-Østerrike 1-0

Landslagssjef Gareth Southgate kunne glede seg over seier og at han fikk testet en rekke spillere snaue to uker før EM-starten mot Kroatia.

Se sammendrag her:

Et skår i gleden var det at Trent Alexander-Arnold haltet av banen med en form for skade på tampen, mens Jack Grealishs legg måtte ises ned da han ble byttet ut etter 70 minutter.

Da EM-troppen skulle tas ut, verserte det tvil om Alexander-Arnold i det hele tatt ville være med.

På tampen av kampen signaliserte Liverpool-stjernen at han måtte byttes ut etter å ha slått en lang ball.

Så haltet han av banen med støtte av laglegen.

– For meg ser det ut som en strekk. Kanskje kan det der være EM som ryker. Det får vi vel vite de nærmeste dagene, kommenterte TV 2s Peder Mørtvedt.

Southgate er bekymret. Han sier at skaden skal undersøkes nærmere det neste døgnet.

– Det siste du vil se er at han går av banen på den måten, sier Southgate, ifølge BBC.

Nevnte Grealish avdramatiserte sin skade. Han er derimot bekymret på Alexander-Arnolds vegne.

– Jeg er ikke sikker på hva som skjedde. Det så ikke bra ut da han gikk av banen, sier Grealish, ifølge BBC.

Southgates utvalgte møter Romania i en ny landskamp søndag og EM-åpner mot Kroatia 13. juni. De skal også møte Skottland og Tsjekkia i gruppespillet.

Southgate å starte med EM-vrakede Jesse Lingard på høyrekanten, men ellers var det EM-klare spillere som var med Southgates startellever.

Saka var mye involvert i det offensive spillet og markerte seg også da han scoret 1-0-målet etter 55 minutter. Det kom etter et angrep der Marcel Sabitzer først fikk taklet ballen unna beina til Jack Grealish, men den spratt videre til Saka, som scoret sikkert fra spiss vinkel.

Røff Mings

Både Grealish og Saka var toneangivende da England åpnet kampen ganske sterkt og hadde god kontroll den første halvtimen.

Lingard satte ballen i mål etter ti minutter, men scoringen ble annullert fordi Tyrone Mings hadde dyttet en østerriker i ryggen.

Mings kan for øvrig være glad for at videoverktøyet VAR ikke er i bruk i EM-oppkjøringskampene. Han brukte albuen og overarmen til å slå ned Sasa Kalajdzic i første omgang, men situasjonen ble ikke fanget opp av dommerne.

Den største sjansen før hvilen fikk Harry Kane da han kom alene med Østerrike-keeper Daniel Bachmann. Den vanligvis så sikre Tottenham-spissen skjøt rett på målvakten. Dermed sto det 0-0 halvveis.

Nesten-blemme

Østerrikerne hadde ikke mange sjanser, men Sabitzer kom nær scoring etter 64 minutter. Han skjøt i tverrliggeren via fingertuppen til Jordan Pickford.

Like før hadde Everton-midtstopperen Ben Godfrey holdt på å gjøre en kjempetabbe i sin landslagsdebut. Han sendte ballen rett mot eget mål uten å se hvor Pickford sto, og sisteskansen måtte spurte tilbake for å få klarert ballen.

Begge trenere gjorde mange endringer utover i 2. omgang. For England fikk blant andre EM-aktuelle Dominic Calvert-Lewin spille den siste halvtimen. Ben White debuterte for «Three Lions» og spilte 20 minutter som innbytter.

Chelsea- og Manchester City-spillere ble spart ettersom de to lagene spilte mesterligafinale sist helg.

Bekymring

Østerrike-innbytter Michael Gregoritsch kunne ha sikret 1-1 på en stor sjanse like før full tid, men ballen skled av pannen hans da han skulle styre den på mål og gikk dermed utenfor.

England vant dermed 1-0 uten å imponere voldsomt.

Østerrike møter Nord-Makedonia, Nederland og Ukraina i EM. Generalprøven spilles kommende søndag mot Slovakia.

(©NTB)

Relatert