Mjøndalen 20210530. 
Moldes Fredrik Aursnes Kristoffer Haugen roper ut i sinne under eliteseriekampen i fotball mellom Mjøndalen og Molde på Consto Arena.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Mjøndalen 20210530. Moldes Fredrik Aursnes Kristoffer Haugen roper ut i sinne under eliteseriekampen i fotball mellom Mjøndalen og Molde på Consto Arena. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: Håkon Mosvold Larsen

Molde følte seg snytt for scoring: – Må få på plass en teknologi som gjør at vi unngår slike feil

Varmen var en faktor i oppgjøret mellom Mjøndalen og Molde. Men Kristoffer Haugen mente han hadde en ball over streken for Molde. Oppgjøret endte 0-0.

Mjøndalen – Molde 0-0:

Det var et kvarter før full tid den store snakkisen i kampen skjedde. Et innlegg traff Kristoffer Haugen på bakerste stolpe, og han skjøt mot mål. Sosha Makani reddet, men det var vanskelig å se – selv etter utallige repriser – om ballen var inne eller ikke.

TV-bildene viste imidlertid at ballen trolig var over. Men uten et kamerabilde ovenfra og ned, var det umulig å påvise. Det er nemlig som kjent ikke innført mållinjeteknologi i Eliteserien.

Haugen mener at ballen var over streken.

– Ja, jeg har nettopp sett på det, og det bekrefter det jeg har sett. Vi ble snytt for et mål og to poeng ekstra, det er surt, sa han til TV 2.

– Er du skråsikker på at ballen var over streken?

– Ja, jeg følte jeg så keeperen lå med hele kroppen over streken, så jeg var nokså sikker på at den var inne, slo han fast.

– Det ser ut som den var inne, og det var det jeg trodde og, sa Molde-spiller Fredrik Aursnes etter å ha sett reprise av situasjonen etter kampen.

Haugen fikk ikke støtte av dommerteamet.

– Linjemannen mente den ikke var helt på linjen, så han kunne ikke si det sikkert. Men det er synd, nå må vi få på plass en teknologi så kamper ikke blir avgjort på slike feil, sukket Molde-spilleren.

Han var ikke fornøyd med 0-0.

– Det er ikke godt nok med bare ett poeng her. Vi klarer ikke å skape de største sjansene. Nå må vi bare være klar igjen etter landslagspausen. At det er varmt i dag preget kampen, men det var ikke godt nok om vi skal henge med i toppen, mente han.

Bommet på kjempesjanse

Etter et godt første kvarter fikk hjemmelaget kampens største mulighet, og det var smått utrolig at ikke hjemmelaget gikk opp til 1-0 tidlig.

Et langt kast fra Fredrik Brustad havnet på hodet til Sondre Solholm Johansen, som headet ballen inn i boksen. På bakerste stolpe headet Benjamin Stokke til Ole Amund Sveen, som kunne treffe hvilken som helst kroppsdel med ballen fra én meter slik at den skulle gå i mål.

Dét klarte han ikke. På uforståelig vis gikk ballen forbi Sveen, og Birk Risa fikk klarert på strek.

Åtte minutter før pause skapte Etzaz Hussain Moldes første mulighet. Midtbanespilleren fikk skyte upresset fra seks-sju meter, men skuddet gikk like utenfor.

Kampen endte 0-0.

– Vi er farlige når vi kommer, men Molde er gode offensivt. Jeg synes vi nærmer oss hvert år, og det er vel den jevneste kampen vi har spilt mot Molde i nyere tid, sa MIF-trener Vegard Hansen etter oppgjøret.

(©NTB/TV 2 Sporten)

Relatert