FIRE TITLER: Nora Mørk kan vinne sin femte Champions League-pokal denne helgen.
FIRE TITLER: Nora Mørk kan vinne sin femte Champions League-pokal denne helgen. Foto: Carina Johansen / NTB

Mørk om merittene: – Jeg er veldig stolt

To år etter at Vipers var i Final4 for første gang, er Vipers forsterket med spillere som har en eventyrlig statistikk i Champions League.

Fem spillere har vunnet den gjeveste europacupen tidligere. Tre av dem har vunnet den fire ganger med to ulike lag, og kan nå toppe det med fem titler med tre ulike lag.

I tillegg var Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad med på Larvik-triumfen for ti år siden.

– Du har bare én. Du har bare én, fleiper Nora Mørk med Gjekstad da TV 2 nevner alle titlene som har kommet inn i laget siden forrige Final4 i 2019.

Stolt

Med betydelig mer alvor legger hun til hvor mye dette betyr for laget og henne selv.

– Jeg er veldig stolt over at jeg har vært med på fire titler. Det er gøy å være i det gamet. Det er gøy å være oppe i toppen og kjempe mot de aller beste og du får ikke noen bedre helg enn dette. Det er tøft, men også utrolig gøy, sier Nora Mørk til TV 2.

Hun vant Champions League med Larvik i 2011, og gjentok det med tittelforsvarer Györ tre år på rad fra 2017 til 2019.

Heidi Løke har også kommet til. Hun var med på vinnerlaget til Larvik, og har tre titter med ungarske Györ.

Den tredje nyervervelsen er den tsjekkiske landslagsspilleren på høyre kant, Jana Knedlikova. Hun var med på å feie Vipers av banen i semifinalen for to år siden med Györ. Hun har tre titler på rad med den ungarske favoritten og kan dermed vinne fire ganger på rad.

– Det høres kult ut da, sier Mørk om alle titlene som er i laget før laget skal jakte sin første tittel.

– Det er jo derfor vi driver med dette, sier Mørk.

– Jeg føler at vi er et sterke lag, sier veteranen Katrine Lunde. Det har mye å si med rutine. Det er flere som har vært med på tøffe kamper før.

Tror rutinen kan avgjøre

Flere har vært i arenaen i Budapest. Det har mye å si for at folk skal slappe av på en god måte. Og det hadde vært gøy med en tittel til da.

41-åringen i mål er en av de tre som har vunnet fire titler i Champions League. To med danske Viborg og to med Györ.

Sist gang hun var i finalespillet, i 2019, tok Lunde korsbåndet tidlig i semifinalen mot Györ. Vipers var sjanseløse på finaleplass, men vant bronsefinalen.

Den femte Vipers-spilleren med tittel fra før er Linn Jørum Sulland, som avslutter en storslagen karriere med finalene i Budapest denne helgen. Hun var sammen med Mørk og Løke på vinnerlaget til Larvik for ti år siden.

– Vi har et lag med mange spillere som har vært med på dette ofte og som er rusta til å levere, og det tror jeg kan være avgjørende, sier trener Ole Gustav Gjekstad.

– Vi er nok ikke den største favoritten men målet er å vinne to kamper når vi først er her. Først mot CSKA Moskva lørdag og så søndagen når den kommer, sier treneren.

– Vipers er et sterkt lag

Den største favoritten er Györ som har vunnet turneringen tre ganger på rad og fem ganger totalt. I semifinalen møter ungarerne franske Brest.

Vipers skal spille mot et sterkt lag fra Moskva med flere russiske OL-mestere. Men CSKA er ferskt som lag og har aldri vært i finalespillet i Champions League.

Lagets danske linjespiller, Kathrine Heindahl, trekker også fram rutinen til Vipers når TV 2 spør om hva hun tror om semifinalen.

– Vipers er et sterkt lag med mye erfaring. De spiller typisk norsk med et sterkt forsvar. De har gode keepere og er virkelig gode i kontra, sier hun.

Så det handler mye om å kontrollere farten i kampen, mener Heindahl.

– CSKA har også mange spillere med mye tempo. Så jeg er like opptatt av fart i forsvar som når vi har ball, kontrer Gjekstad.

Både han og spillerne er sikre på at Vipers er bedre rustet og nærmere topplagene nå enn i 2019.

Relatert