Eliteserieklubber viste støtte til bredden

Breddefotballen i Norge har ikke spilt kamper på over et år. Torsdag markerte flere klubber i Eliteserien for å vise sin støtte.

Etter at koronaviruset brøt ut i 2020 har ikke spillere i breddefotballen kunne trene med full kontakt. De har heller ikke kunne spille fotballkamper.

Dette har ført til massiv misnøye fra breddeklubber og breddefotball-entusiaster fra hele landet.

Før torsdagens runde i Eliteserien varslet flere lag at de kom til å vise sin støtte til breddeklubbene.

Erik Huseklepp tror han kunne gått glipp av proffdrømmen i dagens situasjon. Hør hva TV 2s ekspert sier i videovinduet øverst!

Strømsgodset, Bodø/Glimt, Viking og Lillestrøm var blant klubbene som markerte før runden ble sparket i gang.

Fotballpresident Terje Svendsen sier til NTB at fotballen står samlet bak markeringen.

– Jeg forstår fullt ut denne desperasjonen og lysten til å komme i gang. Det er også en veldig god sportslig gest av Eliteserien å vise slik støtte, skriver kultur- og idrettsminister Abid Raja til NTB.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen synes også det var godt å se at eliteklubbene viste sin støtte.

– Det er fint å se at flere og flere står opp mot det vi nesten må kalle galskap. Breddefotballen i Norge er noe av det flotteste vi har. Alle de beste spillerne fra Norge kommer fra breddefotballen, sier Mathisen i FotballXtra.

– Hvem er igjen når de åpner opp igjen? Det kommer til å være mange som ikke er det. Jeg er ufattelig spent på å se hva som er igjen når de åpner opp for breddefotballen igjen, sier sørlendingen.

Tror han hadde slitt med å slå igjennom om situasjonen var som nå

TV 2s fotballekspert Erik Huseklepp er til daglig trener for 3. divisjonsklubben Fyllingsdalen. En klubb som har vært hardt rammet av restriksjonene som er kommet grunnet koronaviruset.

Selv ser han tilbake på da han slo igjennom.

– Min historie er jo ganske spesiell. Hadde det vært slik som dette da jeg kom frem, så hadde jeg slitt. Jeg tok stegene via 3. divisjon, så videre til 2. divisjon, før jeg havnet i Brann. Den veien er umulig nå.

– Dette er alvorlige greier. Jeg er i Fyllingsdalen hvor det er en gruppe spillere på 20-23 år som fortsatt kan nå videre i fotballen, men som har havnet i en veldig vanskelig situasjon.

STOR KARRIERE: Erik Huseklepp fikk kamper med flagget på brystet. Han spilte også i Serie A, Championship og Eliteserien. Men det hele startet i bredden i Bergen.
STOR KARRIERE: Erik Huseklepp fikk kamper med flagget på brystet. Han spilte også i Serie A, Championship og Eliteserien. Men det hele startet i bredden i Bergen. Foto: Kyrre Lien

Breddeklubber varslet at de ville trosse anbefalingene

TV 2 skrev i forrige uke om flere klubber på Søre Sunnmøre som varslet at de ville trosse anbefalingene om kontakttrening.

– Vi har holdt på med dette i over et år nå, og så lyset i tunnelen når Abid Raja sa at det i fase 2 skulle være bredden sin tur. Men sånn var det ikke, så det var nådestøtet egentlig, sa Hovedebygdas trener Kenneth Nydahl til TV 2.

Relatert