NEDTUR: Slutten av sesongen har etter hvert blitt en nedtur for både James Rodriguez.
NEDTUR: Slutten av sesongen har etter hvert blitt en nedtur for både James Rodriguez. Foto: Peter Byrne

Dette bildet setter sinnene i kok hos Everton-fansen

James Rodriguez står over Evertons siste seriekamp.

Se alt fra siste serierunde i FotballXtra England gratis fra klokken 16.50.

Det var knyttet svært store forventinger til James Rodriguez i Everton-trøyen etter overgangen fra Real Madrid. Colombianeren startet også Premier League-karrieren glitrende og ble fort en favoritt blant tilhengerne.

Men man kan trygt si at superstjernen har hatt en dalende formkurve i sesongens Premier League. 29-åringen har slitt med en leggskade og har kun spilt 23 kamper i ligaen for Everton. Etter å ha stått med tre scoringer etter fire runder, har det kun blitt tre nye scoringer på de neste 33 rundene.

Og Rodriguez vil heller ikke ha mulighet til å komme på scoringslisten søndag når Everton jakter Europaliga-plass neste sesong borte mot seriemester Manchester City. Han er nemlig for lengst hjemme i Colombia.

Rodriguez sto over hjemmekampen mot Wolves i midtuken på grunn av at han var «sliten», og fredag bekreftet manager Carlo Ancelotti at playmakeren hadde fått en kjenning med den gamle leggskaden og ikke er med mot City.

Det har fått mange fans til å antyde at Rodriguez for lengst har begynt å tenke på sommerens Copa America. Men det går ikke Ancelotti med på.

– Dessverre avsluttet han ikke sesongen bra og nå vil han fokusere på å forberede seg til Copa America sammen med landslaget. Jeg tror at Copa America er i tankene hans når sesongen er over, ikke før.

– James var virkelig skuffet over at han ikke var i stand til å hjelpe laget i den siste delen av sesongen, og var skikkelig lei seg. Men hva kan han gjøre? sier Ancelotti ifølge Sky Sports.

Men lørdag kveld publiserte Rodriguez et bilde der han ikke akkurat fremstår særlig ulykkelig. 29-åringen ligger henslengt på en seng i et privatfly med et stort smil om munnen og begge tomlene i været.

Det har irritert mange Everton-fans, som har pepret innlegget med sine kommentarer.

– En skammelig mangel på respekt for klubben som betaler lønningen din. Aldri kom tilbake, skriver en bruker.

– James ut. Ikke kom tilbake, skriver en annen.

Den tidigere Real Madrid-stjernen signerte en toårskontrakt da han kom til klubben før sesongen. Men fortsatt har ingen Everton-fans fått sett ham spille.

I og med at Rodriguez sto over den siste hjemmekampen hvor fansen endelig var tilbake på Goodison Park, var han heller ikke til stede for å takke supporterne etter kampen. Flere fans tok til orde for at colombianeren burde ha vært til stede selv om han ikke spilte kampen.

Ancelotti har i hvert fall en klar beskjed til spilleren sin.

– Han er nødt til å være klar når sesongen starter og prøve å unngå problemene han har hatt denne sesongen. Jeg håper å ha ham tilbake i kampform neste sesong og på sitt beste.