HERJET: Norsk jubel etter at Mathias Trettenes (t.v.) scorer hattrick under kampen i ishockey-VM mellom Norge og Italia i Arena Riga.
HERJET: Norsk jubel etter at Mathias Trettenes (t.v.) scorer hattrick under kampen i ishockey-VM mellom Norge og Italia i Arena Riga. Foto: Jussi Nukari

Trettenes med hat trick da Norge slo kraftig tilbake

Mathias Trettenes ble den store spilleren da Norge slo tilbake etter åpningstapet i ishockey-VM. Søndag ble Italia nedsablet 4-1.

Norge innledet mesterskapet i Riga med en tung 1-5-smell for Tyskland lørdag, mens Italia fikk 4-9-pryl mot samme lag dagen før.

Mathias Trettenes hadde dagen da alt gikk inn. Sveits-proffen ga seg ikke før han hadde scoret tre ganger, en gang i hver periode. Mats Rosseli Olsen kom også i målprotokollen for Norge.

– Det er vel første gangen jeg scorer hat trick i en landskamp, det er ikke hverdagskost, sier Mathias Trettenes på pressekonferansen etter kampen.

Trettenes gjorde 1-0 på en effektiv kontring i en åpningsperiode det norske laget dominerte stort, men uten helt å få uttelling. Stavanger-mannen har vært blant Norges beste spillerne i de fem oppkjøringskampene mot Sverige og Danmark.

– Det smakte godt. Det kunne like godt være noen andre som scoret tre mål. Jeg gikk fikk bra pasninger og var heldig som fikk lov å sette dem inn, sier hat trick-helten i et intervju med Vsport.

– Spillergruppen kommer til å ta med seg det positive her i fra. Nå er det en litt roligere dag i morgen, og så er det tilbake på hesten. Vi er spillesugne.

Perfekt treff

2-0 kom i et overtallsspill tidlig i midtperioden. Mats Rosseli Olsen traff perfekt på pasningen fra Ken André Olimb. Deretter kom 3-0 da Norge igjen var i overtall. Trettenes satte pucken i mål via en italiensk spiller.

Han fullførte sitt hattrick tidlig i tredje periode. Da styrte han inn et skudd fra backen Erlend Lesund.

Italienerne reduserte til 1-4 da Daniel Frank fikk pirke pucken forbi Henrik Haukeland i det norske buret.

Koronaherjet

Italia fikk sin VM-oppkjøring ødelagt av minst 15 koronasmittede spillere og ledere. Tre av oppkjøringskampene ble avlyst, og den italienske treneren Giorgio de Bettin måtte kalle inn flere unge og uerfarne spillere.

Norge vant 7-1 i siste VM-møte mellom lagene for to år siden.

Petter Thoresens menn har spillefri mandag, men skal ut mot de regjerende mesterne Finland tirsdag.

(©NTB)