Brentford til playoff-finalen

Med en solid 3-1-seier hjemme mot Bournemouth lørdag, vant Brentford playoff-semifinalen 3-2 sammenlagt. Nå er de bare ett hinder unna Premier League-opprykk.

EN KAMP UNNA: Etter å ha vært et stabilt og godt topplag i Championship gjennom mange sesonger, er Brentford nå bare én kamp unna opprykk til Premier League. Foto: Paul Childs

Hvem Brentford møter i playoff-finalen avgjøres senere lørdag, når Swansea tar imot Barnsley i den andre semifinalen. Førstnevnte leder 1-0 fra første oppgjør.

Norwich og Watford har allerede sikret seg opprykk til det øverste nivået i engelsk fotball neste sesong.

Bournemouth tok ledelsen etter bare seks minutter på fremmed gress. Etter en Brentford-corner kontret gjestene, og Arnaut Danjuma fikk en hel banehalvdel å løpe på. Alene med David Raya gjorde han ingen feil og sendte de lyseblå i ledelsen 1-0.

Ti minutter senere fikk Brentford straffe da Lloyd Kelly handset i egen boks. Ivan Toney var iskald og plasserte ballen i høyre hjørne, utakbart for evigunge Asmir Begovic.

Etter halvtimen gjorde Chris Mepham det svært vanskelig for sitt eget lag da han ble sendt i garderoben med direkte rødt kort.

Mepham klønet det til for seg selv da hun skulle sentre tilbake til Behovic, og holdt igjen både trøya, shortsen og skoen til Bryan Mbuemo, som plutselig var alene med keeper. Det røde kortet var det ingenting å si på.

I andre omgang skrudde Brentford opp tempoet med en mann mer og straffet gjestene. Vilaty Janelt sørget for en intens og spennende avslutning da han satte inn 2-1 tidlig i 2. omgang, og ni minutter før slutt punkterte Marcus Forss kampen etter en målgivende fra Emiiliano Hansen.

Dermed er Brentford bare ett hinder unna et historisk opprykk til det øverste nivået i engelsk fotball. Playoff-finalen spilles lørdag 29. mai.