TAPTE I RETTEN: Narvik hockey. Arkivfoto.
TAPTE I RETTEN: Narvik hockey. Arkivfoto. Foto: Terje Pedersen

Norges Ishockeyforbund vant i tingretten – Narvik må betale forbundet 120 000 kroner

Norges ishockeyforbund fikk medhold i retten.

Oslo tingrett har i dag avgitt sin kjennelse i saken mellom Narvik Ishockeyklubb og Norges ishockeyforbund.

I en pressemelding opplyser hockeyforbundet at retten kom frem til at begjæringen om midlertidig forføyning tas ikke til følge. Videre må Narvik Ishockeyklubb som erstatning for saksomkostninger betale kroner 120 000 til Norges Ishockeyforbund innen to uker etter forkynnelse av denne kjennelsen.

Styret i Norges Ishockeyforbund valgte i mars å holde fast ved ti lag i eliteserien neste sesong. Dermed rykker Narvik ned, mens Ringerike tar turen opp til øverste nivå. Avgjørelsen ble tatt etter at man ga opp håpet om å få fullført seriespillet før VM i mai.

Klubben anket avgjørelsen fra forbundsstyret, men tapte ankesaken. Derfor valgte klubben å ta saken til det sivile rettssystemet.

– Jeg er glad for rettens konklusjon og håper vi nå kan gå videre. Norsk ishockey fortjener nå at vi bruker energien på å planlegge kommende sesong og ikke minst gleder oss over VM som starter denne helgen, uttaler ishockeypresident Tage Pettersen.

— Forbundsstyret har siden i fjor høst vært opptatt av så stor grad av forutsigbarhet som mulig for lagene i de to øverste divisjonene. Pandemien har vært utfordrende for oss alle. Vi er derfor glade for Oslo tingretts kjennelse, avslutter Pettersen i pressemeldingen.

Narvik mente at de ble urettferdig og urettmessig sendt ned til 1. divisjon etter at hockeyforbundet måtte stanse sesongen etter bare halvspilt serie, og tok saken til retten. Der ble det altså nederlag.

Striden stod om ekstraordinære retningslinjer som Hockeyforbundet besluttet før sesongstart i september.

«Dersom det ikke kan gjennomføres kvalifisering mellom Eliteserien menn og 1.divisjon etter endt seriespill, vil lag ranket som nummer 10 fra eliteserien rykke ned, mens lag ranket nummer 1 fra 1.divisjon vil rykke direkte opp. Dette forutsetter at både Elite og 1.divisjon blir spilt med minimum dobbel serie.»

– Da er det ikke hjemmel i det vedtaket som sendte Narvik ned. Da må forbundsstyret bestemme hva de gjør, de har litt flere muligheter både innenfor og utenfor kampreglementet. Det finnes en mulighet alle vil godta, og det er å spille med flere lag i ligaen neste sesong, sa Narviks advokat Per A. Flod til nitten.no i forrige uke.

Narvik har vært uenig i hva som defineres som dobbel serie. Narvik har spilt størsteparten av kampene sine mot topp fem-lagene på tabellen, og mener dobbel serie må innebære at alle lagene har møtt hverandre to ganger. De ekstraordinære retningslinjene nedfelt i september ble aldri sendt ut på høring til klubbene og kretsene som den burde, argumenterte klubben for.

TV 2s hockeyekspert Bjørn Erevik håpet Narvik ikke gikk til dette skrittet.

– En rettssak gagner ingen. Det vil føre til forsinkelser med serieoppsettet og så videre. Jeg vet at Narvik ønsket å beholde denne plassen, men forutsetningene lå der før sesongen. De burde stilt spørsmål ved beslutningen til hockeyforbundet mye tidligere, sa Erevik da ankeavgjørelsen var klar.

Relatert