Første stikk til Zuccarellos lag i sluttspillet

Mats Zuccarello og hans lagkamerater i Minnesota Wild slo Vegas Golden Knights 1-0 borte i første kamp i NHL-sluttspillet. Joel Eriksson-Ek scoret målet.

SEIER: Minnesota Wild feirer 1-0-seieren over Vegas Golden Knights i den første kampen i NHL-sluttspillet. Kampens eneste mål ble scoret etter 3.20 i forlengningen. Foto: David Becker, AP / NTB

Vinnermålet kom 3.20 minutter ut i forlengningen, etter at de tre ordinære periodene endte målløst foran 8683 tilskuere i Las Vegas.

Marcus Foligno vant pucken i hjemmelagets sone. Jordan Greenways pasning fra rundvantet endret retning på Foligno og kom til Eriksson-Ek. Vegas-spiller Alec Martinez kastet seg for å blokkere, men skuddet traff skøyta hans og utmanøvrerte keeper Marc-Andre Fleury.

– Pucken spratt litt, og jeg prøvde bare å få skuddet av gårde så raskt som mulig, sa svensken om vinnermålet. Han roste målvakt Cam Talbot for fantastisk spill.

Wild-keeperen reddet alle hjemmelagets 42 skudd og holdt buret rent.

God Zucca

FEIRER: Mats Zuccarello feirer sammen med Marcus Foligno etter at Minnesota Wild tok første stikk i NHL-sluttspillduellen med Vegas Golden Knights. Foto: David Becker, AP / NTB

Det gjorde han med god hjelp fra lagkameratene. Zuccarello gjorde en god kamp, spilte 16.27 minutter og sto for fem av gjestenes 30 skudd på mål. Han noterte også fire taklinger, tre erobringer og to blokkerte skudd.

I slutten av ordinær tid stakk nordmannen fram kølla og stjal pucken fra en motspiller i skuddøyeblikket. Rett etterpå spilte han rekkekamerat Ryan Hartman alene gjennom, men Fleury reddet.

Hartmann hadde flere store sjanser i søndagens kamp, men lyktes ikke med avslutningene.

TAKLING: Mats Zuccarello takler Vegas-spiller Brayden McNabb i søndagens sluttspillkamp. Foto: David Becker, AP / NTB

Overtak

Sekunder før vinnermålet var det Zuccarello som kom til en stor sjanse i et overtallsspill, men også da reddet Fleury.

Det var den tredje kampen i årets NHL-sluttspill, og den tredje som måtte avgjøres i forlengning.

Wild slo Knights fem av åtte ganger i grunnserien og leder nå 1-0 i best av sju kamper i sluttspillet. Neste kamp spilles natt til onsdag norsk tid, også den i Las Vegas.