35-åring fikk Manchester City-debuten: – Trodde mine dager var talte

Scott Carson (35) er overlykkelig å få spilletid i Premier League igjen.

Newcastle - Manchester City 3-4

Se Carsons strafferedning i videovinduet!

I første kamp etter at ligatittelen var sikret, overrasket Manchester City-manager Pep Guardiola på målvaktplassen.

35 år gamle Scott Carson var inne på laget mot Newcastle.

– Jeg er overlykkelig over å få muligheten til å spille, sier han før avspark.

Det var Carsons første kamp i Premier League på ti år. Den gang sto engelskmannen i mål for West Bromwich, også da mot Newcastle.

Carson forteller at han kunne fått sjansen allerede forrige sesong, men veteranen måtte se Ederson spille, da den brasilianske førstekeeperen kjempet om «Golden Glove»-prisen.

– Jeg trodde mine Premier League-dager var over, men heldigvis har jeg ikke gitt opp. Nå får jeg sjansen, sier Carson med et stort smil.

Manchester City vant kampen 4-3. Carson reddet et straffespark, men Joe Willock var først på returen. Målvakten kunne ikke lastes for noen av baklengsmålene. Ferrán Torres scoret hat trick for City.

Etter kampen ble han omfavnet av Ederson og flere av lagkameratene.

– Det var rørende og flotte scener, kommenterte TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt, som mente det ikke var noe å utsette på Carsons kamp.

– Det betyr alt for meg. Det er ti år siden sist, og jeg var kommet til et punkt jeg tenkte at jeg aldri kom til å få sjansen igjen, men jeg har aldri sluttet å jobbe hardt og kost meg med fotballen, sier Carson etter kampen.

Pep Guardiola er glad for å gi Carson sjansen.

– Han har hjulpet oss i kulissene, og det er en glede å la ham spille. Alle, ikke bare manageren, ønsker at han skal spille, for han er en viktig del av spillergruppen og i garderoben, sier Manchester City-manageren.

– Jeg er selvfølgelig overrasket, men jeg har jobbet så hardt for å være klar om sjansen skulle by seg helt siden jeg kom. Nå er den her, sier Carson.

Carson ble hentet fra Derby til Manchester City på lån i 2019. I løpet av karrieren har han vært innom Leeds, Liverpool, Sheffield Wednesday, Charlton, Aston Villa, West Bromwich, Buraspor og Wigan.

35-åringen fikk også fire landskamper for England mellom 2007 og 2011.

Relatert