Haaland ble sesongens spiller i Bundesliga-kåring – sammenlignes med Zlatan

Erling Braut Haaland fikk flest stemmer fra Bundesliga-fansen i avstemningen av sesongens lag i den tyske toppdivisjonen.

Det opplyser EA Sports. Spillprodusenten samarbeider med Bundesliga om de ulike supporterkåringene.

Haaland fikk flest stemmer selv om Robert Lewandowski kun er ett mål bak Gerd Müllers legendariske målrekord fra 1971/72 i Tysklands toppliga. Bayern Münchens polske superstjerne står med 39 scoringer på 27 seriekamper.

Til sammenligning har Haaland 25 mål på 26 oppgjør. Jærbuen er en av tre Borussia Dortmund-spillere på sesongens lag. De to øvrige er Mats Hummels og Jadon Sancho.

Haaland scoret to ganger i Borussia Dortmunds 4-1-seier over RB Leipzig. Måten han dro av forsvarer Dayot Upamecano på før 2-0, er blitt en klassiker i Tyskland. Det blir kalt «galskapsmål» av tyskere.

Se det i vinduet øverst.

Scholl jobber som fotballekspert hos Bild, Tysklands største avis. Han vant EM med Tyskland i 1996 og spilte 15 sesonger for Bayern München.

– Han har alt, og jeg ser på ham som et lokomotiv. Kombinasjonen av fart og størrelse er ekstraordinær. Dette så vi sist med Zlatan Ibrahimovic, sa Scholl i en av Bilds TV-sendinger der han øste ros over nordmannen.

– Haaland er en av de største (i internasjonal fotball), sa Scholl.

Torsdag scoret Haaland og Sancho to mål hver seg i 4-1-seieren over RB Leipzig i den tyske cupfinalen. Med det tok nordmannen sin første tittel etter overgangen fra Salzburg til Dortmund i januar i fjor.

Seriemester Bayern har sju spillere inne blant de 15 som utgjør Bundesliga-supporternes 2020/21-lag.

(©NTB)

Relatert