Hundredelsdramaet gnager fortsatt: – Var veldig irriterende og kjipt

Endelig får Henrik Christiansen et frempek på hvordan det ligger an med OL-formen. Stjernesvømmeren har noe å revansjere.

Fra 17.- til 23. mai arrangeres EM i svømming i Budapest. Det blir en siste generalprøve for Henrik Christiansen før OL i Tokyo.

Koronapandemien herjer fortsatt rundt i verden, men det setter ikke en stopper for EM-deltakelse for Christiansen og landslaget.

– Vi har vurdert det opp mot hverandre, men det å få svømt et OL uten egentlig en eneste konkurranse er nok mer risikabelt enn å reise ned til EM. Det er det vi har konkludert med, sier 24-åringen og legger til:

– Det at vi nå får et EM og får testet formen, gir meg veldig mye mer trygghet inn mot OL.

Forsøkte seg på europeisk rekord

Christiansen fikk sist konkurrert i november. Med 7.25,78 var han 3,39 sekunder foran Yannick Agnels europarekord fra 2012 på 800 meter fri, men ukrainske Mykhailo Romantsjuk slo nordmannen med fem små hundredeler.

– Det var veldig irriterende og veldig kjipt. Ja, jeg svømte den tredje raskeste tiden gjort noensinne, to sekunder bak verdensrekorden og tre-fire sekunder over europarekorden, men det å bli slått er jo ikke gøy.

Og nå ønsker han å gjøre opp for tapet.

– Gnager det fortsatt?

– Det gjør det. Veldig. Jeg ønsker en god revansje.

– Sulten på å svømme fort

Mesterskapet blir annerledes enn før som følge av smittevern, men Christiansen er forberedt på å leve i en «mesterskapsboble»

– Vi er vant til veldig frie tøyler med oppvarmingsmuligheter, og det ene og det andre. Så det er helt klart at det blir helt annerledes, men jeg gleder veldig til å få kommet ut der og konkurrert.

Nå ser han frem til å få testet formen, men EM er ikke sesongens hovedmål. Det kommer i Tokyo i sommer.

– Jeg har fått gjort mye god trening og har følt meg litt fresh på noen av treningene inn mot mesterskapet nå. Det å få med seg en personlig rekord derfra hadde vært utrolig gøy, men man må alltid se det litt opp mot den totale mengden.

– Hvilken Henrik Christiansen ser vi i bassenget i EM?

– En som er sulten på å svømme fort. Det er det ingen tvil om.

Relatert