Ryttere krasjet med vakt: – Total skandale

Rytter fra Uno-X involvert i kollisjonen.

Det var ingen Uno-X ryttere med i kampen om seieren da Jordi Meeus vant den andre etappen av Ungarn rundt torsdag foran Alberto Dainese.

Men det var likevel dramatisk for det norske profflaget på de siste kilometerne i målbyen Nagykanizsa.

Med drøyt to kilometer igjen til mål gikk flere ryttere ned. Blant dem var Uno-X' danske Jacob Hindsgaul Madsen.

– Det er en total skandale hvis det var en vakt. Det så sånn ut for meg, sa TV 2-kommentator Christian Paasche da han først fikk se bildene.

Og det stemte: En vakt med gult flagg og flere syklister kolliderte.

– Det er helt vanvittig at en enslig funksjonær, som helt sikkert har meldt seg frivillig, blir kjørt rett ned. Det er forferdelig for alle parter. Jeg tror han får litt hetta og beveger seg, men han kan heller ikke stå midt i veien når de kommer i så stor fart, men det gjør han, kommenterte Paasche.

På TV-bildene så det ut til at vaktene forsøkte å vinke rytterne til venstre inn i rundkjøringen.

– Hadde det vært en firetrinnsrakett med funksjonærer og gjerne gjerder, så hadde det gått, fortsatte Paasche.

Jacob Hindsgaul Madsen tråkket til mål etter velten uten problemer.

– Alt er bra med ham. Han går forbi meg nå, og han har ikke videre skader. Han har bare litt vondt i albuen. Han skal undersøkes ordentlig, men vi satser på at det ikke er noe alvorlig. Han syklet i hvert fall greit til mål, sier Uno-X’ sportsdirektør Leonard Snoeks på TV 2 Sport 2.

Uno-X' Kristoffer Halvorsen var ikke med i spurten. Den tidligere U23-verdensmesteren fikk etappen ødelagt av punktering. Også på åpningsetappen ble det ingen spurt for Halvorsen etter punktering.

– Det er tydeligvis mulig. Jeg vet ikke om det var det av vi hadde bil nummer 13 på 13. mai. De sprinterne pusher alt i sånne finaler, men det var ikke helt klart når han punkterte, sier Leonard Snoeks.

Relatert