Ruud med karrierebeste - slo topp fem-spiller for første gang

Casper Ruud storspilte i ATP-1000 turneringen i Madrid og avanserte til kvartfinale etter å ha slått nummer fem i verden.

Casper Ruud er videre til sin femte strake kvartfinale på ATP-Touren etter gode resultater i blant annet Acapulco, Monte Carlo og Munchen - og nå i Madrid.

Ruuds motstander i fjerde runde av ATP Masters 1000 i Madrid, Stefanos Tsitsipas, har vært blant de beste spillerne i år, og er rangert som nummer 5 i verden.

Men nordmannen imponerte og for første gang slo han en topp fem-spiller i verden, med settsifrene 7-6 (7-4) og 6-4.

– Jeg prøver bare å spille så godt jeg kan. I dag var det en ny bra match fra min side. Jeg har sett Tsitsipas spille bedre enn det han gjør i dag. Det kom noen feil ekstra fra ham, sier Ruud til Eurosport.

Far og trener, Christian Ruud, overvåkte det hele fra tribunen, og var storfornøyd med sønnens bragd.

– Det var den største seieren i Caspers karriere. Det er ingen tvil om det. Tsitsipas er ranket høyere enn alle han har slått, og er den som har spilt best i år. Han er nummer en på årets ranking, og fem på den vanlige. Så dette var stort, sier Christian Ruud til TV 2.

Brøt med fantastisk tennis

Spillerne fulgte hverandre tett gjennom første sett, og tok sine servegame. Dermed måtte de ut i tiebreak etter 6-6.

Men på stillingen 3-3 i tiebreak brøt Ruud serven til Tsitsipas og tok ledelsen 4-3. To server senere ledet Ruud 6-3. Nordmannen tok vare på settballene sine og vant settet 7-6 etter 7-4 i tiebreak.

Og andre settet fortsatte i samme jevne melodi, og etter seks game stod det 3-3.

På Tsitsipas sitt påfølgende servegame ble vi vitne til fantastisk tennis. Etter 19 slag hver tok Ruud et fantastisk poeng, og ett til i etterkant. Dermed brøt han grekerens rekke, og tok føringen 4-3 i andre sett.

– Det var ekstremt viktig å vinne det første settet. Han server bra, men jeg fikk en liten mulighet på 3-3 der jeg klarte å bryte. Han kjente vel kanskje litt på presset. Men man kjenner på nervene på slutten, og blir anspent når man spiller om en så stor seier, sier Ruud.

Nordmannen fulgte opp på egen serve og økte til 5-3. Tsitsipas svarte og reduserte til 5-4. Dermed skulle Ruud ut og serve for en plass i kvartfinalen.

Han fortsatte det solide spillet i egen serve og gikk til slutt seirende ut.

– Det blir en tøff match

Ruud er rangert som nummer 22 i verden per nå, men er ventet å klatre inn på topp 20 for første gang i karrieren.

Nå venter Alexander Bublik, som er rangert som nummer 44 i verden, i kvartfinalen.

– Det blir en interessant match. Han kan slå de villeste slag, og kanskje de villeste feil og. Han går for mange utrolige slag, og får til mange av dem. Jeg må være forberedt på alt mulig. Men han er i åpenbart god form og har spilt bra grustennis her, så det blir en tøff match, sier Ruud.

Relatert