– Et eventyr som er vanskelig å beskrive

Johannes Thingnes Bø har sikret seg en sponsoravtale verdt 25 millioner kroner. For Sturla Holm Lægreid er jakten på sponsorer litt annerledes.

Sturla Holm Lægreid har enda ikke landet etter sesongen der han blant annet ble VM-kongen med fire gull og fikk 2.plass i verdenscupen totalt.

– Det er helt sjukt og selv nå er det vanskelig å tro. Det er et eventyr som er vanskelig å beskrive. Det er mye som har skjedd på ett år, forteller Holm Lægreid.

Sponsorjakten

Johannes Thingnes Bø har landet en lukrativ sponsoravtale med YX. For Holm Lægreid er ikke sponsorene av samme kaliber, men han har merket en økning i interesse. Han har blant annet sikret seg en bilavtale med Polestar.

– Jeg har jo hatt bedre napp på sponsorjakten i år. Tidligere var det bare onkel og tante som beit på, nå er det flere som kanskje er interesserte. Jeg har begynt en prosess, så jeg skal få fylt opp lista i løpet av sommeren og høsten, sier 24-åringen og legger til:

– Det er et nytt sponsorhefte som vi bruker nå. Denne gangen har vi brukt litt oppdaterte bilder og jeg har kunnet fylle litt mer på resultatlista, så da trekker det kanskje litt mer.

– Så du trenger ikke «Jeg heter Stula Holm Lægreid. Jeg er en 24 år gammel skiskytter fra Bærum»?

– Jeg har det på første siden. I tilfelle noen ikke har hatt TV i vinter. Da tenker jeg at de kan få en liten innføring i hvem jeg er.

En annerledes tilværelse

Nå er skiskytterne i gang med sesongoppkjøring og suksessen til Holm Lægreid har gjort oppstarten litt annerledes sammenlignet med fjoråret.

– I fjor kunne han forberede seg i ro og kanskje ingen hadde store forventninger. I år blir det litt annerledes. Vi får jobbe litt med han for å senke forventninger med det som skjer rundt ham, sier trener Egil Kristiansen.

VM-gullene resulterte også i en god pott med premiepenger. Der sanket han inn 765.000 norske kroner.

– Jeg har satt av en del til skatt for det kommer vel en skattesmell til høsten. Og så har jeg betalt litt ned på boliglånet. Ellers har jeg egentlig bare satt resten i banken.

– Ikke unna deg noe?

– Egentlig ikke, eller jeg skal prøve å bygge en skibod/snekkerbod, så det er det jeg unner meg i nær fremtid.

Relatert