Ny maktdemonstrasjon av Casper Ruud i Madrid Masters

Casper Ruud fortsatte storspillet og tok seg til 3. runde i Madrid Masters i tennis med seier i strake sett over japanske Yoshihito Nishioka.

VIDERE: Casper Ruud. Foto: Bernat Armangue
VIDERE: Casper Ruud. Foto: Bernat Armangue

Kampen endte med Casper Ruud-seier etter settsifrene 6-1 og 6-2. Den varte bare litt over 56 minutter.

– Det var en bra kamp. Jeg trives tydeligvis godt på denne banen og har spilt to gode kamper her. Alt gikk min vei i dag, og da ser det litt stygt ut for ham. Jeg forsøkte bare å spille mitt spill og klarte å ta mesteparten av poengene, sa Ruud til Eurosport.

– Jeg var godt forberedt på ham. Han er en rask spiller, og jeg var innstilt på at det ville bli noen lange slagvekslinger. Jeg klarte å spille mitt tunge spill med høy intensiet. Gameplanen fungerte greit i dag.

Yoshihito Nishioka kom inn som «lucky loser» fra kvalifiseringen etter at en høyere rangert spiller måtte trekke seg fra turneringen. 25-åringen er ranket som nummer 60 på siste ATP-liste.

Ruud er nummer 22, den høyeste plassering i karrieren. De to hadde aldri møttes før onsdagens oppgjør.

– Det var en bra match av Casper fra start til slutt. Fortsatt veldig god serving, hadde kontroll bakfra, spilte tungt, fint med forehand, god på backhand også. Casper hadde god kontroll. Han (Nishioka) var litt på gang en periode der, men Casper klarte å holde avstand, sier pappa og trener Christian Ruud til TV 2.

– Huff, det blir tøft

I tredje runde møter Ruud den fjerdeseedede grekeren Stefanos Tsitsipas. Kampen er satt opp som kamp nummer fire på Arantxa Sanchez stadion torsdag med tidligste start 16.00.

– Huff, det blir tøft. Han er antakelig i sitt livs form. Han har vunnet sin første Masters 1000, den forrige i Monte Carlo og hadde matchball i finalen mot Rafael Nadal i Barcelona på grusen. Han er i sitt ess og har vært i finalen her før, så det er en match han har mest press, så jeg må prøve å gi ham en tøff fight og gå inn med innstillingen om å prøve å vinne, sier Casper Ruud til Eurosport like etter seieren.

NESTE: Stefanos Tsitsipas. Foto: Gabriel Bouys
NESTE: Stefanos Tsitsipas. Foto: Gabriel Bouys

– Han er menneskelig, så jeg må prøve å se på ham som hvilken som helst anen motstander, selv om han har jobbet seg opp og gjort det veldig bra, sier fortsetter han.

Christian Ruud sier at de gleder seg til kampen mot Tsitsipas.

– Den blir tøff. Han har vært den beste spilleren i år og den som har plukket flest poeng, så vi har respekt for det, men Casper spiller også bra nå, så ikke snakk om å legge seg på forhånd her. Der skal det fightes, og vi har tro på at det kan gå den riktige veien, det har vi helt klart. Vi får se, vi gleder oss til i morgen, sier pappa Ruud.

Umulig hjørne

Nishioka er en spiller som ikke har noe spesielt sterkt våpen på tennisbanen, men han er venstrehendt og noen ganger en svært vanskelig spiller å møte.

Nå var derimot Ruud i et umulig hjørne. Han fortsatte sin gode trend og har servet betydelig bedre i den siste tiden. Det er hovedårsaken til at hans framganger. Med litt mer trygghet i servingen kan han også variere spillet sitt mer.

– Han gledet seg til å spille og hadde en god innslåing, sa trener og far Christian Ruud til Eurosport før kampen.

Drømmestart

Casper Ruud vant blankt i sitt første servegame. Han brøt japaneren direkte og servet til 3-0. En drømmestart.

Nishioka kom litt mer med og tok sitt første game da han reduserte til 1-3. Ruud slet litt i sitt fjerde servegame, men brøt så til 5-1 og tok hjem settet med 6-1.

Ruud tok det første gamet i 2. sett greit med et nytt servebrudd. Serven og ikke minst hans tunge forehand fungerte nærmest optimalt.

Nishioka viste litt mer hvorfor han tok seg til 2. runde, men Ruud var egentlig aldri truet og tok hjem settet med 6-2.