GULLKANTET AVTALE: Johannes Thingnes Bø jublet av glede da han i mars sikret sin tredje strake sammenlagttriumf i verdenscupen. Nå kan han også glede seg over å ha inngått en stor sponsoravtale med YX Norge.
GULLKANTET AVTALE: Johannes Thingnes Bø jublet av glede da han i mars sikret sin tredje strake sammenlagttriumf i verdenscupen. Nå kan han også glede seg over å ha inngått en stor sponsoravtale med YX Norge. Foto: Anders Wiklund/tt

Giga-avtale: Får 25 millioner kroner over de neste fem årene

Johannes Thingnes Bø gjør suksess også utenfor sporet.

Johannes Thingnes Bø (27) og resten av skiskytterlandslaget startet mandag oppkjøringen mot en ny sesong, der OL i Beijing blir det store høydepunktet.

Thingnes Bø har vunnet verdenscupen tre sesonger på rad, og melder i løpet av måneden flytting fra Oslo til Kongsvinger. Men det er ikke den eneste omveltningen i livet til 27-åringen:

Klokka 13 i dag innkalte han og Norges Skiskytterforbund til pressekonferanse der «samarbeidsavtaler» var annonsert som tema.

Som TV 2 meldte onsdag formiddag har Thingnes Bø inngått en hovedsamarbeidsavtale med YX Norge, som vil føre ham helt opp i tetsjiktet av kommersielle avtaler for norske idrettsutøvere.

TV 2 erfarer at YX sponser Thingnes Bø med 5 millioner kroner i året over fem år. En totalpakke på 25 millioner kroner. Selskapet sponser også skiskytterforbundet med fem millioner kroner i året de neste fem årene.

Til sammen blir det altså 50 millioner kroner.

– Vi har gode erfaringer med skiskytterforbundet. Vi har tro på kraften i gode forbilder, sier Thor Kristian Korsvold i YX.

Han ville ikke røpe det eksakte beløpet på onsdagens pressekonferanse.

– Det er ingen tvil om at dette er en betydelig satsing for oss. Det legger vi ikke skjul på. Det blir fort snakk om millioner med en sånn type satsing. Noe lenger enn det ønsker jeg ikke å gå, sier Korsvold.

Thingnes Bøs avtale er dermed på nivå med Johannes Høsflot Klæbos avtale med Uno-X. Ingen andre utøvere har bedre individuelle avtaler med norske sponsorer enn de to vintersport-stjernene.

– Det er en stor dag for meg personlig å fortelle at YX blir min hovedsponsor. Det er en knallgod avtale som gir meg forutsigbarhet og trygghet for de neste årene, sier Thingnes Bø.

Thingnes Bø har planer om å satse på toppnivå i hele sponsorperioden. Han forteller at OL 2026 er et naturlig sted å avslutte karrieren.

Da stryningen i forrige uke erklærte på Instagram at han kjente seg klar for å gyve løs på OL-sesongen, takket han også en rekke av sine tidligere sponsorer for samarbeidet.

«Jeg tar også farvel med flere gode sponsorer som har støttet meg i tykt og tyng over lang tid», skrev Thingnes Bø, og ramset opp XL Bygg Norge, AF Gruppen, Hedda Hytter, Meny og JOKA.

YX Norge har siden 2017 vært en av hovedsponsorene for Norges Skiskytterforbund.

Selskapet er også en del av Uno-X Energi AS, som eies av Reitangruppen. I fjor inngikk Johannes Høsflot Klæbo en femårsavtale med Uno-X, verdt rundt 25 millioner kroner.

Relatert