SERIEMESTER: Henning Berg vant ligaen på Kypros.
SERIEMESTER: Henning Berg vant ligaen på Kypros. Foto: Yiannis Kourtoglou

Henning Berg seriemester med Omonia

Henning Berg kunne tirsdag feire serietittel med sin kypriotiske klubb Omonia Nikosia. 1-0-seier over AEK Larnaka i nest siste serierunde sørget for det.

Fotis Papoulis scoret kampens eneste mål.

Samtidig spilte nærmeste rival Apollon Limassol 2-2 mot Olympiakos Nikosia, slik at det skiller fem poeng i favør av nordmannens klubb.

Dermed blir ikke oppgjøret mellom de to topplagene kommende mandag den seriefinalen det lå an til å bli. Omonia er seriemester denne sesongen.

Det sikrer laget en plass i sommerens Champions League-kvalifisering.

Omonia sto uten ligatittel siden 2009/10-sesongen.

– Det er fantastisk. Vi vet hvor vanskelig det er å vinne serien, spesielt vet denne klubben det. Jeg er veldig glad for spillerne, administrasjonen, personalet og supporterne våre. Takk til alle sammen. Jeg vet at de har ventet lenge. Ser du på reaksjonene, ser du hvor mye det betydde, sier Berg på pressekonferansen etter kampen, gjengitt av Cyprus Times.

– De har ventet på dette i mange år, og du kunne se i ansiktene til fedre, mødre og bestefedre hvor sterkt de ønsket at det skulle skje nå. Jeg er veldig glad. Det har vært en fantastisk sesong for oss, sier Berg.

Berg forlenget nylig sin kontrakt som Omonia-trener med ett år.

– Det er fine sportslige utfordringer her, mange utenlandske spillere og trenere, og ikke kunstgressbaner, sa Berg nylig til NTB.

– Det er vanskelig å snakke om neste sesong nå. Det er ikke normalt å ha suksessen vi har opplevd denne sesongen. I Europa spilte vi mot lag med ti ganger så stort budsjett som oss. Det er også klubber på Kypros med større budsjett enn oss, sier Henning Berg etter at seriemesterskapet var sikret.

Nordmannens lag har kun ett tap på de siste 24 kampene og har sluppet inn kun 16 mål på 35 kamper.

Relatert