– Nå er det ingen vei tilbake. Nå har de erklært krig

Tror ikke supporterne gir seg før eierne selger seg ut.

Søndagens kamp mellom Manchester United og Liverpool-kampen ble utsatt etter omfattende demonstrasjoner ved Old Trafford. Protestene varte i flere timer.

Opp mot 10.000 United-fans samlet seg rundt arenaen for å framføre sin misnøye med den amerikanske eierfamilien Glazer. Det foregikk demonstrasjonene for fullt i cirka tre timer før de aller fleste av fansen forlot området. Aksjonen var ventet.

– Jeg synes dette er et sterkt signal til eierne om at fansen ikke kan akseptere det som har skjedd de siste ukene, sa Gary Neville i Sky Sports-studioet.

Han hadde en lang karriere i Manchester United.

– Fansen skal ha rett til å protestere. De fleste gjorde det på riktig måte i dag, sa eks-Liverpool-spiller Jamie Carragher i samme kanal.

– Fansen ble ikke hørt

Bernt Hjørnevik i Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb mener Superliga-fiaskoen var det utløsende årsaken til at supporterne beleiret Old Trafford.

– Katalysatoren var det som skjedde for 14 dager siden, sier Hjørnevik.

– Superligaen ble annonsert uten at noen visste om det. Fansen ble ikke hørt i det hele tatt. Det er alltid mye blest rundt kampene mot Liverpool, og sånn sett noe man kunne planlegge opp mot. Dette er forhåpentlig begynnelsen på noe som gjør at vi kan se en endring, forteller Hjørnevik.

– Ingen vei tilbake

Han har ikke mye positivt å si om klubbens eiere.

– Jeg tror du skal lete lenge etter en skandinavisk supporter som omtaler Glazer i positive ordelag. Det har med eierstrukturen som kom med dem, ikke minst det pengesluket det er blitt og pengene de putter i egen lomme. Det er den store frustrasjonen blant skandinaviske fans, sier Hjørnevik.

Pål Christian Møller i Liverpools supporterklubb tror ikke Manchester United-supporterne vil gi seg med det første.

– Dette er noe som har bygget seg opp gjennom mange år. Nå er det ingen vei tilbake. Nå har de erklært krig. Nå tror jeg ikke supporterne gir seg før de får viljen sin. Det har gått altfor langt. Det de gjorde i dag, kommer de bare å fortsette å gjøre, sier Møller.

Relatert